Wie wint de Fruit Logistica Innovation Award?

Tien finalisten maken kans op de Fruit Logistica Innovation Award 2023, de felbegeerde internationale prijs voor innovatie in de AGF-sector.

Tijdens de eerste twee dagen van Fruit Logistica, de belangrijkste vakbeurs voor de wereldwijde AGF-sector, kunnen de bezoekers elk van de genomineerde inzendingen bekijken in een speciaal daartoe gecreëerde tentoonstellingsruimte in hal 20 en stemmen op hun favoriet.

Brocomole ¿Y si? de Bouquet
Anecoop, Spanje · Hal 18, B-01
Een nieuw dipalternatief voor de liefhebbers van guacamole. De toevoeging van broccoli aan guacamole vermindert de ecologische voetafdruk van het product met meer dan 50%, aangezien het telen van broccoli minder water verbruikt. Brocomole is gemaakt van 97% verse broccoli en avocado. Het is een bron van vezels, vitamine C en kalium. 
www.ysibouquet.com 

Avisomo Growth Station
Avisomo, Noorwegen · Hal 3.1, A-10
Het Avisomo Growth Station is een volledig modulair, schaalbaar, flexibel en automatiseer-baar vertical farming systeem. Het stelt telers wereldwijd in staat om elk gewas te telen zonder de infrastructuur te veranderen, op elke schaal en mate van automatisering. 
www.avisomo.com 

Q Eye Smart
BIOMETiC, Italië · Hal 4.1, B-31
Q Eye Smart is de enige scanner die volledig is gebaseerd op een Artificial Intelligence-platform, waardoor een nauwkeurigere en automatische sortering op kwaliteit mogelijk is. De innovatieve technologie zorgt voor een substantiële upgrade van het hele sorteerproces en verzekert producten van topkwaliteit. 
www.biometic.com

LEDFan Greenhouse Toplight – 2022 design
Food Autonomy, Hongarije · Hal 3.1, A-50
LEDFan biedt besparingen op belichtings- en verwarmingskosten door een zeer efficiënt ontwerp dat gebruikmaakt van warmteverlies met gecontroleerde ventilatoren. De armatuur heeft een draadloos besturingssysteem met een grid-gebaseerde BMS-positionering en detectie van lichtuitval. 
www.foodautonomy.org

Nederlandse vanille van premium kwaliteit
Koppert Cress, Nederland · Hal 3.2, C-01
Een exclusief assortiment Nederlandse vanille van het Planifolia ras, een orchideesoort die pas na drie jaar peulen vormt. Deze vanille is vergelijkbaar met een halfdroge muscatdruif: het is nog geen rozijn, maar eigenlijk ook veel meer. In principe wordt het op dezelfde manier geteeld als de zwarte variant, maar doordat het veel later wordt geoogst, is de smaak anders. 
www.koppertcress.com

Roerbakasperges
Märkische Höfe Beelitz, Duitsland · Hal 20, A-23
Stukjes groene en witte asperges voorgegaard in eigen sap. Dit geeft een intensere smaak en een langere houdbaarheid. Of ze nu verwerkt worden in een hoofdgerecht of dienen als bijgerecht, de roerbakasperges kunnen in korte tijd naar wens worden klaargemaakt. 
www.spargel.farm

OR Apple Juice Fill Up
Oranfresh, Italië · Hal 4.1, A-15
Een zelfbedieningsautomaat dat sap van verse appelen in flessen levert, met een toegevoegde oplossing van water en ascorbinezuur (vitamine C) om natuurlijke oxidatie te voorkomen. 
www.oranfresh.com 

evolutionS
Packaging Automation, VK · Hal 2.1, C-01
Met behulp van de nieuwe Syncro-technologieën van Packaging Automation optimaliseert de evolutionS elke stap die nodig is om een tray nauwkeurig, betrouwbaar en efficiënt af te dichten. Het wordt beschouwd als de technisch meest geavanceerde enkelbaans traysealer met de hoogste snelheid die momenteel bekend is.
www.pal.co.uk

Tatayoyo
Rijk Zwaan, Nederland · Hal 1.2, D-13
Tatayoyo is de merknaam voor paprika's met een uitgesproken en sterke smaak. Ze zijn een tussenmaat tussen blok- en snackpaprika's. Hun bijzondere smaak komt oorspronkelijk van wilde paprika's. Ideaal als hartig tussendoortje. 
www.rijkzwaan.com

IDEAL Melons
Syngenta Seeds, Nederland · Hal 1.2, C-50
Het IDEAL Melons-concept van Syngenta, met zijn oogstindicatie-functie, is een innovatie waarop patent is aangevraagd en die bij elke stap aangeeft wanneer de meloen oogstrijp is: wanneer het ideale moment is aangebroken om de meloen te oogsten, te verzenden, in het schap te leggen en te eten. De nieuwste game-changer in Cantaloupes is nu beschikbaar. 
www.syngentavegetables.com

Voor meer informatie:
Susanne Tschenisch
Messe Berlin
Tel: +49 30 3038 2295 (Duitsland)
susanne.tschenisch@messe-berlin.de 
www.fruitlogistica.com/en/events/innovation-award-(flia)/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.