Resultaten Q2 boekjaar 2023

Lamb Weston boekt netto-omzet van +27%

Lamb Weston Holdings heeft de resultaten voor het tweede kwartaal van boekjaar 2023 bekendgemaakt en de vooruitzichten voor 2023 bijgewerkt.

"We hebben sterke top- en bottom-line resultaten behaald in het voorbije kwartaal", aldus voorzitter en CEO Tom Werner. "Vanwege onze financiële prestaties in de eerste helft van het boekjaar 2023 en ons brede operationele momentum, hebben we onze jaarlijkse verkoop-, brutomarge- en winstdoelstellingen verhoogd. We verwachten dat de implementatie van prijsmaatregelen om hogere grondstoffenkosten te compenseren onze financiële resultaten in de tweede helft zal verbeteren, maar onze verkoopvolumes zullen blijven lijden onder problemen in de toeleveringsketen en de inflatoire druk op consumenten."

"Bovendien kijken we ernaar uit om de eerste strategische, commerciële en operationele voordelen te behalen uit de verwerving van het belang van onze partner in onze Europese joint venture, die we verwachten af te ronden tijdens het vierde kwartaal van het boekjaar. Gezien de wereldwijde teeltactiviteiten geloven we dat Lamb Weston goed gepositioneerd zal zijn om klanten in belangrijke markten over de hele wereld te beleveren en op de lange termijn een duurzame en winstgevende groei te realiseren."

Cijfers Q2 2023
De netto-omzet steeg met $ 269,9 miljoen tot $ 1,277 miljard, een stijging van 27% ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig boekjaar. De prijs/mix steeg met 30% als gevolg van gerichte prijszetting in elk van de kernsegmenten van het bedrijf om de kostenstijging van grondstoffen, verwerking en transport tegen te gaan. Het verkoopvolume daalde met 3%, voornamelijk als gevolg van het onvermogen om volledig te voldoen aan de vraag van klanten in de foodservice- en retailkanalen. 

Verstoringen in de toeleveringsketen tijdens het voorbije kwartaal, maar ook grondstoffentekorten en het aan boord nemen van nieuwe medewerkers, bleven invloed uitoefenen op de productiesnelheid en de doorvoer in de verwerkingsfaciliteiten van het bedrijf, evenals op de uitvoeringspercentages van klantorders. In mindere mate droegen ook de mindere prestaties van casual en full service restaurants in de VS bij aan de volumedaling, aangezien consumenten nog steeds geconfronteerd worden met een uitdagende macro-economische omgeving.

Voor meer informatie: lambweston.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.