Bio-Hof Klünemann bouwt nieuwe witloftrekkerij

Het echtpaar Klünemann uit Geeste in Nedersaksen zet sinds enkele jaren volledig in op biologische witlof. In de toekomst gaan ze op een andere schaal telen: in hun nieuw gebouwde hal kan wekelijks 25 ton witlof worden geteeld, en dat op slechts 2.000 m2 ruimte. Momenteel is dat 4 ton per week. Het bedrijf heeft zich aangesloten bij Gartenbauzentrale Papenburg eG (GBZ), die de producten verkoopt aan natuurvoedingsketens en retailers in heel Duitsland. In de toekomst zal biologische witlof de steunpilaar van de teeltbedrijven worden.

Het echtpaar hoopt een gat in de markt te vullen, vooral in Noord-Duitsland. "We zien dit als een groeimarkt", vertelt Stephan Klünemann aan Top Agrar. Zonder GBZ als marketingpartner, die vanaf het begin aan boord was, hadden ze deze stap waarschijnlijk niet durven zetten. Met de bouw van de hal is immers een bedrag van 4 miljoen euro gemoeid.

Voor meer informatie:
Bio-Hof Klünemann
Im Feld 20
49744 Geeste, Duitsland
Tel.: +49 176 63324383
hof-kluenemann@web.de
Facebook 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.