Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Panettone nu ook met rode Tropea ui

Met de zoetheid van de rode BGA ui van Tropea en de authenticiteit van biologische extra vierge olijfolie, verkregen uit de inheemse Ottobratica olijf, in plaats van boter, wordt het deeg van de panettone nog zachter en geuriger. Deze overtuigde keuze voor producten met een sterke identiteit werpt enkele sterk gewortelde clichés in de creatie van panettones omver. 

"Met de herinterpretatie van het traditionele recept voor panettone, het ultieme kerstdessert, promoten we een nieuwe smaakbeleving met een extra toegevoegde waarde, want zowel de Tropea uien als de olijfolie komen uit Calabrië", vertelt Giuseppe Laria, voorzitter van de BGA Cipolla Rossa di Tropea Calabria, die zijn tevredenheid uitspreekt over het succes van dit gastronomische experiment dat ook tot doel heeft de consumptie van regionale producten te vergroten. 

De La Tropea Experience panettone werd begin deze week gepresenteerd in de gemeente Tropea, ter gelegenheid van de opening van de kerstmarkt in het dorp, in aanwezigheid van onder meer de burgemeester Giovanni Macrì.

"De rode Tropea ui wordt in zowel zoete als hartige traditionele en meer gastronomische gerechten gebruikt. Het is een belangrijk ingrediënt van ons mediterrane dieet en brengt de naam van Calabrië tot ver buiten regiogrenzen", vertelt Daniele Cipollina (op de foto hierboven), marketingdirecteur van de BGA.

De panettone is gemaakt met de rode Tropea ui en de biologische extra vierge olijfolie van Frantoio Badia, een teeltbedrijf in Limbadi, in de provincie Vibo Valentia. Een panettone met een gewicht van 5 kg werd aangesneden tijdens een show met televisiepresentatrice Anna Aloi. 

Publicatiedatum: