Peruaanse prijzen voor blauwe bessen op de wereldmarkt lager ondanks 28% exportgroei

Ondanks het feit dat Peru 28% meer blauwe bessen naar de wereldmarkt heeft uitgevoerd, zijn de gemiddelde prijzen lager dan vorig jaar. Het land bereikte 33 markten met 217.000 ton uitgevoerde blauwe bessen tot het einde van week 46. Luis Miguel Vegas, algemeen directeur van Proarándanos: "We verzenden 52% meer naar de Verenigde Staten, 31% meer naar Europa, 14% meer naar China en 2% meer naar andere bestemmingen in vergelijking met het vorige seizoen."

"De oorlog in Oekraïne en de hoge kosten van inputs drukken de marges van blauwe bessentelers in Peru," zegt Miguel Vegas. Proarándanos is de vereniging van telers, producenten en exporteurs van blauwe bessen in Peru. "Dit seizoen bedroeg de gemiddelde FOB-prijs 5,47 dollar per kilo, vorig seizoen was dat 5,85 dollar. Enerzijds zijn de prijzen lager dan in het vorige seizoen. In Europa hebben de gevolgen van de oorlog de verkoop beïnvloed. Aan de andere kant zijn de teeltkosten blijven stijgen."

Bron: blueberriesconsulting.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.