Marokko wordt 15e grootste fruitexporteur ter wereld

Marokko is de 15e grootste fruitexporteur in waarde geworden dankzij de verkoop gestimuleerd door zachtfruit, mandarijnen, watermeloenen, avocado's en sinaasappels. Tussen 2016 en 2021 heeft de Noord-Afrikaanse natie haar fruitexport verdubbeld van 711 miljoen euro tot 1,46 miljard euro, goed voor een derde van de totale export van de teeltbedrijven in 2021.

Deze prestatie is te danken aan de toename van de uitvoer van zachtfruit (blauwe bessen, frambozen en aardbeien), dat nu goed is voor 60 procent van de groei van de fruitexport sinds 2016. Er was ook een aanzienlijke bijdrage van watermeloenen, avocado's en sinaasappels naast het concurrentievermogen van Marokko op het gebied van geavanceerde logistiek die de export van bederfelijke goederen mogelijk maakte.

Ongeveer 70% van de Marokkaanse fruitexport ging naar de EU-markt, met name Spanje en Frankrijk, terwijl het VK Rusland verving als tweede grootste markt voor de uitvoer van Marokkaanse teeltbedrijven. Canada en de Verenigde Staten waren elk goed voor minder dan 5%. Marokko is het enige land in Afrika waarmee de Verenigde Staten een vrijhandelsovereenkomst hebben.

Bron: medafricatimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.