Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Week van de Friet bewijst dat Belgische frietcultuur springlevend is"

De tweede week van november staat elk jaar in het teken van onze nationale trots: versgebakken frietjes van de frituur. “Tijdens deze Week van de Friet willen we iedereen nog eens laten stilstaan bij de smaak en beleving die zo uniek zijn aan de frietjes van de frituur”, zegt initiatiefnemer VLAM. Uit onderzoek blijkt dat 91 procent van de Belgen frietjes van de frituur als onlosmakelijk verbonden zien met de Belgische cultuur, zo schrijft Vilt. "Als de gelekte plannen voor MAP7 zouden doorgaan, zou dat echter een catastrofe zijn", zegt Bernard Lefèvre, voorzitter van het Nationaal verbond van frituristen. "Wij zijn alvast vragende partij om mee na te denken over de toekomst van een goede frietaardappel."

Lees hier het volledige artikel van Vilt

Publicatiedatum: