Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Na onderbreking van vier jaar

Indiase granaatappelpitten mogen weer naar de VS

India mag weer granaatappelpitten naar de Verenigde Staten exporteren. "De exportstop werd in oktober 2018 afgekondigd", zegt Kaushal Khakhar, CEO van de Indiase AGF-exporteur Kay Bee Exports. "Nu hebben we na een onderbreking van bijna vier jaar opnieuw markttoegang verkregen, dankzij de onvermoeibare inspanningen van de nationale plantbeschermingsorganisatie (NPPO) en de raad voor de bevordering van export van groenten en fruit (APEDA)."

De handelaren in granaatappelpitten hebben volgens Khakbar nu heel wat werk voor de boeg, want het wordt een hele uitdaging om het verloren marktaandeel in de Verenigde Staten terug te winnen. "De VS hebben eigen productie en importeren de granaatappel-pitten ook uit andere landen. Alleen India kan echter jaarrond product leveren met consistente volumes en kwaliteit. Zo staat het Bhagwa ras bekend om zijn zachte en zoete pitten en om zijn dieprode kleur. Daar zijn wel goede teeltpraktijken voor nodig en een hoge mate van integratie van de telers in de keten. Twee aspecten waar Kay Bee Exports veel ervaring mee heeft." 

"Als een bepaalde herkomst een aantal jaren uit de roulatie is geweest, zoals in ons geval, is het een uitdaging om snel het marktaandeel terug te winnen. Wij rekenen daarvoor op de superioriteit van onze granaatappelen qua smaak en kwaliteit. De VS is voor ons een opkomende markt als we de vergelijking maken met Europa, waar de granaatappelpitten uit India al in grote volumes beschikbaar zijn en waar ze zeer gewaardeerd worden. We verwachten geleidelijk marktaandeel te verwerven in de VS, aangezien de gemiddelde consumptie per persoon er hoger is dan in de andere ontwikkelde markten", zegt Khakhar.

India heeft volgens Khakhar alles wat nodig is om granaatappelpitten over de hele wereld te verzenden, inclusief verre bestemmingen. "Verschillende steden in de VS zijn goed verbonden met de belangrijkste Indiase luchthavens dankzij luchtvaartmaatschappijen uit Europa en het Midden-Oosten. Bovendien heeft Kay Bee Exports een interne IATA-geaccrediteerde expeditieafdeling. Dit is een belangrijk voordeel dat ons niet alleen in staat stelt om meer flexibiliteit en voordelige oplossingen van de luchtvaartmaatschappijen te krijgen, maar ons ook toelaat perfect te begrijpen wat de koudeketenvereisten zijn van een product als granaatappelpitten. De temperatuur tijdens het transport is immers van essentieel belang om onze klanten een vers en lang houdbaar product te garanderen." 

Aangezien de granaatappelpitten van Kay Bee Exports alle certificeringen hebben die de Amerikaanse markt vereist, heeft Khakhar goede hoop voor het huidige seizoen. "We vertrouwen op de kwaliteit van onze granaatappelpitten om opnieuw marktaandeel te veroveren in de VS. We hebben goede hoop dat we in de komende tijd onze aanwezigheid binnen deze nichecategorie kunnen laten gelden. Om onze klanten de beste kwaliteit te bieden, hebben we nu ook eigen teelt, die niet alleen GlobalGAP-gecertificeerd is, maar ook geaccrediteerd volgens sociale en ethische normen. Bovendien worden de pitten geëxtraheerd met een geavanceerde machine die BRC Grade AA+ goedgekeurd is. Dit is het hoogst mogelijke beoordelingsniveau wat betreft voedselveiligheid en goede productieprocessen", besluit hij.

Voor meer informatie:
Kay Bee Exports
Tel: +91 8879 000 973 (India)
Export@kaybeeexports.com 
www.kaybeeexports.com 

Publicatiedatum: