Israël en Marokko werken samen aan slimme en duurzame land- en tuinbouw

Het Marokkaanse Nationale Instituut voor Agronomie en het Israëlische Volcani Center Of Agricultural Research zijn overeengekomen de samenwerking te versterken en ervaringen en kennis uit te wisselen op het gebied van land- en tuinbouw en landbouwonderzoek.

Faouzi Bekkaoui, directeur van het Marokkaanse landbouwinstituut, die de samenwerkingsovereenkomst met het Volcani Center heeft ondertekend, zei dat de twee partijen zijn begonnen met het opbouwen van een partnerschap: "We hebben ook verschillende projecten voorgesteld in het kader van het door USAID gesponsorde programma voor regionale samenwerking in het Midden-Oosten (MERC) ter ondersteuning van projecten tussen Arabische landen en Israël."

Avocado's
Vorig jaar ging Mehadrin, Israëls grootste teler en exporteur van citrus en groenten, een partnerschap aan met een Marokkaanse agri-bedrijf om avocado's te telen en te exporteren.

De twee partners hebben een joint venture opgezet om dit project te leiden, dat naar verwachting jaarlijks 10.000 ton avocado's zal oogsten die vooral voor de Europese markt bestemd zullen zijn.

Bron: northafricapost.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.