Peruaanse Áncash-regio exporteerde 4.400 ton bio-avocado eerste half jaar

De Peruaanse Áncash-regio heeft in de maanden januari tot en met juli 2022 meer dan 4.400 ton biologische avocado uitgevoerd. De belangrijkste teeltgebieden bevinden zich in de Nepeña-vallei en in de provincies Santa en Casma, waar de telers hebben gekozen voor een ecologischer en gezonder gewas.

Volgens cijfers van Adex, verwerkt door de Dienst voor Integrale Ontwikkeling (Sedir), vertegenwoordigt de uit Áncash uitgevoerde hoeveelheid 63% van de meer dan 7.007 ton die Peru aan verschillende landen in de wereld heeft verkocht. Dan is er de regio La Libertad met meer dan 1.212 ton (17%), volgens de cijfers van peru.detailzero.com

Andere regio's die avocado's exporteerden zijn: Lima met 1.075 ton (15%), Ica met 249 ton (4%), Lambayeque met 43 ton (1%) en Cerro de Pasco met 24 ton. Het fruit werd verkocht aan de Verenigde Staten, Europa en Azië. Het exportbedrag bedroeg meer dan 15.190.000 euro.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.