Sophie Ye, KX Food:

"De prijs van gember kan eigenlijk alleen maar omhoog gaan"

Tholen - Bij KX Food is het piekseizoen van de gember losgebarsten. Volgens Sophie Ye is de vraag naar gember momenteel goed, maar gecompliceerd. Vanwege verwachte tekorten op de gembermarkt importeert KX Food naast de Chinese gember momenteel ook gember uit Peru en in mindere mate uit Brazilië.

Hoewel de prijzen van de gember een stijgende lijn vertonen, is er volgens Sophie wel sprake van een gecompliceerde markt. "De kosten zijn namelijk torenhoog, zowel voor het verschepen als ook de arbeid. Daarom rennen de verkoopprijzen nu de importkosten achterna. De prijs van de gember kan eigenlijk alleen maar verder naar boven gaan." 

KX Food biedt de gember zowel conventioneel als biologisch aan. "We hebben veel gember uit China onderweg. De kwaliteit van de gember is goed en met de winter voor de deur mag de gember zich altijd verheugen in een toenemende vraag. Daardoor zien de marktvooruitzichten er goed uit", aldus Sophie. Inmiddels is ook het Chinese kastanjeseizoen bij de importeur alweer in aantocht.

Voor meer informatie:
Sophie Ye
KX Food
Kleine Veerle 103
2960 Brecht - België
+32 (0)3326 87 54 
info@kxfood.be       
www.kxfood.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.