Inflatie en hoge transportkosten drukken winstmarges Costa Ricaanse ananas

Ondanks de hoge inflatie en de hogere transportkosten die de winstmarges onder druk zetten, blijft de Costa Ricaanse ananasteler en -exporteur Tropicales del Valle gedurende 12 maanden van het jaar ananas exporteren naar de Verenigde Staten, Europa en het Midden-Oosten.

Jose Carlos Chaves, verantwoordelijk voor de commerciële verkoop bij Tropicales del Valle: "Het bedrijf is door de jaren heen op een zeer positieve en duurzame manier gegroeid, ondanks alle grote uitdagingen waarmee we de afgelopen jaren werden geconfronteerd, zoals de pandemie en de hoge inflatie. Door de laatste twee factoren namen onze productie- en transportkosten toe en de winstgevendheid van het bedrijf werd aangetast door de lagere winstmarges. Dit heeft ons er echter niet van weerhouden de meest veeleisende markten van de VS, Europa en het Midden-Oosten te voorzien van onze hoogwaardige premium ananassen, de conventionele groene en gouden Ready To Eat-vruchten, die wij per vliegtuig en per schip verzenden, waardoor ze twaalf maanden per jaar beschikbaar zijn."

De ananasteler en -exporteur kijkt uit naar 'Fruit Attraction' dat op 4 oktober van start gaat. "Ook dit jaar zullen we aanwezig zijn op Fruit Attraction Madrid, maar met een verrassing voor al onze klanten. Tropicales del Valle heeft besloten te investeren in een eigen, aparte stand. We staan in Hal 6, Stand 6B08, en we zullen meer ruimte en privacy hebben dan in voorgaande jaren en er staan de bezoekers nog een paar verrassingen te wachten naast de ananasproeverijen die we zullen hebben."

"Ons succes is niet alleen te danken aan het feit dat we ons in de juiste markten hebben gediversifieerd, maar ook aan onze hoge mate van betrokkenheid. Dit heeft ons gedreven om de topkwaliteit van de ananas te handhaven, een hoog serviceniveau te handhaven en de belangrijkste certificeringen in de activiteit te verkrijgen, zoals GlobalGAP, RFA, BRC, SMETA, PRIMUS GFS, onder andere. Dankzij deze certificeringen kunnen wij leveren aan de belangrijkste winkelketens in de wereld, evenals aan vooraanstaande verwerkers, groothandelaren en retailers."

"Onze kwaliteit hebben we al vele jaren bewezen, onze ananassen zijn zeer aromatisch, geel aan de buitenkant en met een hoog brix-gehalte. Ze zijn gerijpt aan de plant, met hoge voedings-eigenschappen. We verzenden ze door de lucht en over zee, en we hebben momenteel een totale teelt van 1.400 hectare, waarvan we ongeveer 10 miljoen kartons per jaar halen. Ons doel is om een product van hoge kwaliteit te blijven produceren waarmee we de meest veeleisende markten en klanten in de wereld kunnen bereiken," besluit Chaves.

Bezoek Tropicales del Valle op Fruit Attraction 2022:
HALL 6, STAND 6B08.

Voor meer informatie:
Jose Chaves
Tropicales Del Valle
Tel: +506 2239 9696
jcchaves@tropicalesdelvalle.com  
www.tropicalesdelvalle.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.