Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"De vraag naar granaatappels is veel groter dan vorig jaar"

Gehan El Sherif, exportmanager van El Rawan, stelt dat de prijzen voor granaatappels uit Egypte dit jaar hoger zijn omdat er minder wordt geteeld: "We zien dit jaar over het algemeen kleinere hoeveelheden granaatappels, maar de kwaliteit is vergelijkbaar met die van vorig seizoen. We hebben deze week het ras 116 afgewerkt, wat betekent dat we nu de Wonderful- en Balady-rassen verpakken. Aangezien de hoeveelheden kleiner zijn dan vorig jaar, zijn de prijzen dit seizoen hoger. We sorteren alleen de beste kwaliteit granaatappels voor onze klanten en de hogere prijzen maken dat mogelijk. Het betekent wel dat we dit jaar veel meer uitval hebben, wat ook een reden is voor de prijsverhogingen."

De vraag was al groot op de Europese markt, maar ook de Aziatische markt verlangt steeds meer granaatappels, legt El Sherif uit. "De vraag ligt nu op een hoger niveau dan vorig jaar rond deze tijd, vooral op de Europese markt. Elke dag zien we de vraag uit het Verre Oosten toenemen, wat mooi is, want deze markten nemen een groot percentage van onze Wonderful en Balady granaatappelvoorraden op."

Ook Egypte heeft te maken met een grote kostenstijging, maar El Sherif benadrukt dat het bedrijf nog steeds kan bieden wat hun klanten verwachten: "Een andere factor in de prijsstijging zou de hogere elektriciteitsprijs zijn. Dit draagt bij aan de algemene inflatie in Egypte. Ondanks de hogere prijzen verwacht ik dat de vraag de komende maanden hoger zal zijn, aangezien Wonderful de meest voorkomende en populaire soort is voor al onze klanten."

Voor meer informatie:
Gehan El Sherif
El Rawan
Tel: +20 109 985 0716
gehanelsherif@el-rawan.com 
el-rawan.com 

Publicatiedatum: