Corne Roks, Fresh2You:

"Maandag starten we met het Marokkaanse sperziebonenseizoen"

Tholen - Het Marokkaanse seizoen is van start gegaan bij Fresh2You. Begin deze week zijn de eerste sperziebonen van dit seizoen geplukt.

“Maandag 3 oktober leveren we de eerste Marokkaanse sperziebonen van de eigen teelt uit. De aansluiting op het Nederlandse seizoen is daarmee heel goed", geeft Corne Roks aan. “We zien door het onstuimige weer van de laatste weken dat de houdbaarheid van de Nederlandse sperziebonen korter is dan normaal. Wij adviseren onze klanten daarom om over te schakelen op Marokkaans product.”

Door de eigen teeltlocaties in Nederland, Marokko en in Senegal heeft Fresh2You de volledige keten in eigen beheer. “Na het Holland seizoen starten we in Marokko en eind december schakelen we over naar Senegal. Eind april loopt Senegal ten einde en starten we weer in Marokko”, vertelt Corne. “We hebben in Marokko dit jaar 2 nieuwe teeltbedrijven in productie genomen, waar we heel veel van verwachten. Naast sperziebonen, telen we op deze boerderijen ook bosuien, haricot verts en spruiten.” 

“Door de ontwikkelingen in Marokko en de zeer forse kostenstijgingen in de teelt, zien wij dat eigen teelt noodzakelijk is om continuïteit in kwaliteit en continuïteit in beschikbaarheid te kunnen blijven borgen. Omdat de boerderijen volledig in eigendom zijn, is de teelt in eigen beheer: we organiseren alles zelf en zijn niet afhankelijk van lokale telers” vertelt Corné. “Dit is echt uniek en onderscheidend.” 

“Vanaf volgende week hebben we ook weer Marokkaanse snijbonen in het assortiment. In week 44 verwachten we de eerste bosuien uit Marokko te ontvangen. Vanaf week 46 zullen de volumes bosuien gaan toenemen. We hebben zowel lange als korte bosuien in ons assortiment”, vertelt Corne.

Nog drie weken en dan kunnen deze bosuitjes worden geoogst

Voor meer informatie:
Fresh2You
Transportweg 19
2991 LV Barendrecht
Tel.: +31 (0)85 485 83 21
c.roks@fresh2you.nl
www.fresh2you.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.