Growers Packers en Aurora Australis bundelen krachten

"Klaar om de Europese retail van Chileense kersen te voorzien"

De broers Jacques Luteijn (Growers Packers) en André Luteijn (Aurora Australis) zijn een samenwerking aangegaan om Chileense kersen in Europa aan de retail te leveren.

De broers zijn samen opgegroeid op een fruitteeltbedrijf in Zeeuws-Vlaanderen. Hier werd duurzaamheid en het belang van kwaliteitsfruit voor een tevreden consument door hun vader met de paplepel ingegoten. Jacques is gespecialiseerd in de distributie van verse bessen, kersen en peren in Europa. André teelt en verpakt ruim 30 jaar kersen van topkwaliteit uit Chili en exporteert deze voornamelijk naar Azië, waarvan China de belangrijkste markt is. Met een productiecapaciteit van meer dan 20 containers kersen per dag is Aurora Australis één van de grootste kersenspelers op de markt.

Chileense kersen in het winterseizoen voor de Europese consument
Momenteel staan de belangrijkste productiegebieden in bloei en zijn de eerste kersen gezet in de vroege gebieden. Voor het komend seizoen wordt er een productiegroei verwacht van circa 20%. De koude winter heeft gezorgd voor voldoende koude uren, die de zetting ten goede komt. Daarnaast dragen de aanwas van nieuwe jong productieve plantages en de sterke bloemknoppen als gevolg van een gebalanceerde productie in 2021 bij aan de verwachte productiegroei voor de oogst van 2022.

Aurora is met de uitbreiding van extra verpakkingsmachines in het state-of-the-art Packstation in Chili helemaal klaar om nu ook de Europese retail te beleveren. De meeste kersen zijn van uitstekende kwaliteit aan de boom, maar om deze kersen perfect bij de consument te krijgen is een vak apart. Dankzij de in 30 jaar opgebouwde know-how in het telen en verpakken van kersen, gecombineerd met optimale naoogstbehandelingen, wordt de hoogst mogelijke kwaliteit in de markt gegarandeerd. Zo worden de kersen geoogst in plukemmers die alleen in het pakstation in water worden geleegd om zo de zogenaamde "pitting" te minimaliseren.

De sorteerlijn is uitgerust met camera's, met de nieuwste software, die elke kers vele malen fotograferen om de kleur en kwaliteit te beoordelen en deze automatisch in de juiste sortering in te delen. Alle producten zijn verkrijgbaar onder private label in de door de klant gewenste verpakking. Standaard verpakkingen zijn 2,5kg en 5kg dozen.

Voor meer informatie:
Jacques en Carmen Luteijn
Growers Packers
Mob/Whatsapp: +31 6123 77599 / +31 610009888
sales@growerspackers.com
www.growerspackers.com/nl/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.