Peru voorziet ruim 600.000 ton druiven te exporteren in 2022-2023

Volgens de Nationale Dienst voor Agrarische Gezondheid en Kwaliteit (Senasa) zou de Peruaanse druivenexport in 2022-2023 ruim 600.000 ton kunnen bedragen, wat een stijging van 11% zou betekenen ten opzichte van vorig seizoen, toen 544.310 ton werd geëxporteerd, met Red Globe en Sweet Globe als de meest naar het buitenland verzonden rassen.

De export vindt plaats van oktober tot en met april. Een paar weken voordat het seizoen begint, beschikken 104 pakstations over de autorisatie om te exporteren en meer dan 23.000 hectare teelt in de regio’s Ica, Piura, Lambayeque, La Libertad, Arequipa en Ancash heeft de nodige certificeringen.

Exportmarkten
De Peruaanse druiven bereiken 93 landen. Senasa blijft echter schouder aan schouder met de sector werken aan uitbreiding van het klantenbestand op de buitenlandse markten. 

Chili en Japan zijn naar verwachting de volgende landen die deel gaan uitmaken van de exportmarkten voor de Peruaanse druiven, gezien de vergevorderde bilaterale onderhandelingen waar het Senasa aan Peruaanse zijde verantwoordelijk voor is.

Onlangs bracht een delegatie van het Japanse ministerie van Landbouw een technisch bezoek aan teeltbedrijven en pakstations in de regio's Piura en Ica, als onderdeel van het proces voor toegang tot de Japanse markt. Ook de de Chileense Voedsel- en Warenautoriteit (SAG) is het werkplan van de Peruaanse bedrijven aan het bekijken.

Bron: gob.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.