Craig Schaefer – Core Fruit

Zuid-Afrikaanse peren in de belangstelling op de Chinese markt

De allereerste peren - Forelles en Packhams - die vanuit Zuid-Afrika naar China werden verscheept, zijn in Guangzhou aangekomen, op tijd voor het Mid-Autumnfestival. De kwaliteit bij aankomst was uitstekend, aldus Craig Schaefer van Core Fruit, en de peren realiseerden mooie verkoopprijzen.

"We hebben een goede start gemaakt met de perenhandel in China," zegt Craig. "Na het jarenlange wachten wilden we niet langer wachten en besloten we om peren uit onze CA-kamers te sturen en onze peren nu al bekendheid te geven als voorbereiding op het volgende seizoen, wanneer onze kopers gevoel beginnen te krijgen voor Zuid-Afrikaanse peren."

Hij merkt op dat de groothandelsmarkt veel belangstelling heeft voor het product. Inmiddels hebben ze ook orders uit de retail ontvangen. Ze verpakken nog steeds peren voor China; de verwachting is dat deze in november zullen aankomen.

Peren naar China kunnen sturen is op lange termijn zeer goed voor Zuid-Afrika, en de Chinese markt zou uiteindelijk 5 tot 10% van de Zuid-Afrikaanse peren kunnen absorberen, vooral Forelles, Packhams en Cheeky, een Zuid-Afrikaanse blush peer - hoewel dat een markt is die mogelijk kan worden ontwikkeld, merkt hij op.

Foto's geleverd door Core Fruit

De hoeveelheden die dit seizoen naar China zullen gaan, worden beperkt door de verpakkingseisen en de beschikbaarheid van het gaas dat nodig is voor de ventilatiegaten in de dozen. Momenteel importeren ze het gaas uit China, maar in de toekomst zouden ze kunnen overwegen om het lokaal te laten produceren.

Voor meer informatie: 
Craig Schaefer
Core Fruit
Tel: +27 21 863 6300
craig@corefruit.com
www.corefruit.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven