goedkope optie

Consumenten kopen meer diepvriesgroenten

Consumenten kopen meer diepvriesgroenten als ze boodschappen doen, omdat dit een gezonde, goedkopere optie is bij de huidige prijsstijgingen. Hoewel ook deze productcategorie door de stijgingen wordt getroffen, is hij voor de consument een steeds interessanter alternatief.

Volgens de Spaanse vereniging van diepvriesgroentefabrikanten (ASEVEC) "benadrukt de huidige situatie de voordelen van diepvriesgroenten. Deze spelen een sleutelrol in de voeding en in een gevarieerde en gezonde voeding. Ze bevatten weinig calorieën en zijn een goede bron van vitaminen, mineralen en vezels. Bovendien helpen ze bij de hydratatie en bevorderen ze de stoelgang."

"Daarnaast is er een gevarieerd aanbod van diepvriesgroenten, zoals broccoli, erwten, bonen, bloemkool en paprika. Dankzij deze producten zijn deze ingrediënten het hele jaar door direct beschikbaar in de vriezer, zonder dat ze bederven."

Het belangrijkste verschil tussen ingevroren en verse groenten is het ultravriesproces waaraan ze worden onderworpen. "Dit proces bevriest het product met een hoge snelheid terwijl het product voortdurend in beweging blijft om de kwaliteit, de smaak en de voedingswaarde ervan te behouden. Het product wordt ingevroren met lucht van -40°C, waardoor het product snel een temperatuur van -20°C bereikt en de voedingsstoffen en textuur behoudt," aldus Alvaro Aguilar, algemeen secretaris van ASEVEC.

"Omdat de grondstoffen op het optimale rijpingsmoment worden verzameld, voorkomen we bovendien dat ze bederven, waardoor het percentage organisch afval daalt. Bovendien krijgt de consument een schoon en voorgesneden product, waardoor ook minder afval ontstaat."

"Diepvriesgroenten behouden al hun voedingseigenschappen, zijn duurzaam en economisch betaalbaarder, omdat ze worden verzameld in tijden van grotere aanvoer of overvloed, en dus meer concurrerende prijzen hebben", aldus Aguilar.

Voor meer informatie: 
Asociación Española de Fabricantes
de Vegetales Congelados (ASEVEC)
www.hoyverdurascongeladas.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven