Barendrechters brengen unieke Zuid-Afrikaanse non-alcoholische cocktailmix op basis van fruit op de markt

AGF’ers Nic Jooste en Kees Rijnhout hebben zich op een nieuw avontuur gestort. Op 6 september lanceerden zij hun merk Selati tijdens de Perfect Serve Barshow Amsterdam, en wonnen ze gelijk een gouden medaille. Het met duurzaamheid doorspekte merk wordt in Zuid-Afrika geproduceerd, dicht tegen het Krugerpark aan.

Smaaksafari door het Zuid-Afrikaanse Krugerpark
Dat ‘alcoholvrij’ steeds meer terrein verovert, staat buiten kijf. Met Selati, een non-alcoholic-spirit rekken Jooste en zijn partners de grens nog verder op. Gemaakt van bijzondere ingrediënten van fruit, specerijen en kruiden uit de regio van het Krugerpark, introduceert het nieuwe merk zich met een drietal varianten: Selati Sunset, African Summer en African Savannah, verschillend in smaak, met als gemene deler: complexiteit in de cocktail of mix.

Selati is vernoemd naar de Selati-rivier die dwars door het Krugerpark loopt, het ‘thuis’ van oprichter Nic Jooste. Gegrepen door de kleuren, smaken en geuren van de flora ontstond het idee om dit te vangen in een drank. Jooste bundelde zijn kracht met smaakprofessionals Tess Posthumus, Lennart Deddens, Kees Rijnhout en Nik Noordermeer. Samen reisden ze af naar het Zuid-Afrikaanse park, voor het creatieproces van een (toen nog onbekend) non-alcoholisch distillaat met lokale ingrediënten. En zo geschiedde. "Door ons product alcoholvrij te maken, is het voor iedereen toegankelijk. We zijn erin geslaagd om van de beste natuurlijke ingrediënten op basis van verschillende fruitsoorten met de complexiteit en smaak die je verwacht van een alcoholisch distillaat, een non-alcoholic spirit te maken", aldus Jooste.

Steun voor het Krugerpark
"Maar het gaat om meer dan smaak! De drank is onlosmakelijk verbonden met de bescherming van een prachtig erfgoed, namelijk het Krugerpark", vervolgt Kees Rijnhout, voorzitter van Stichting Kruger Park Wildlife. "Met daarbij z’n flora, fauna en de lokale bevolking. Selati biedt steun door het opzetten van duurzaamheids-projecten op verschillende niveaus, zoals het tegengaan van stroperij van bedreigde neushoorns in samenwerking met de Honorary Game Rangers. Ook levert Selati kleine bibliotheken aan zorgcentra in en om het Krugerpark."

Drie smaakvarianten
Selati biedt drie bijzonder smaakvolle varianten: African Summer, Selati Sunset en African Savannah. Alle drie gemaakt met ingrediënten vers uit de regio van het Krugerpark, waarbij elke smaak een andere smaakavontuur beslaat. Selati is complex en sterk, niet om puur te drinken maar perfect voor in de mix met fruitsap of in een (fruit)cocktail.

  • Selati African Summer: watermeloen, citrus en granaatappel
  • Selati Arican Sunset: marula, rooibos, citrus en roze peper
  • Selati African Savannah: rozemarijn, oregano, tijm, citrus

Het patroon, waarmee de fles is bekleed is een eerbetoon aan de inheemse kunst van de mensen in Zuid-Afrika, met name de Venda-stam van Limpopo.

Relatiegeschenken
Speciaal voor AGF heeft Jooste samen met partner Cocktail Box een unieke serie relatiegeschenken samengesteld. Elk ‘Selati Cocktail Box’ bevat één 750ml fles Selati naar keuze. Daarnaast ook een professionele cocktailshaker, een barmaatje, een cocktaillepel en verschillende ingrediënten (met recepten) om zelf perfecte cocktails samen te stellen. Er is voor ieder product ook een eigen playlist op Spotify samengesteld. Ook is er veel ruimte om maatwerk te leveren, bijvoorbeeld door een eigen product (denk aan ananas of citrusfruit) aan de cocktailbox toe te voegen.

Voor meer informatie:
Nic Jooste
Selati
Mob: +31 (0)6 54906742
nic@selatispirit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven