"Van Dominicaanse Republiek naar Europa is maar 9 dagen varen"

Telers en exporteurs uit de kleine eilandnatie die bekend staat als de Dominicaanse Republiek, zeggen dat ze de Europese consument de meest verse producten kunnen leveren en benadrukken het feit dat ze betrouwbare leveranciers zijn. Zij zullen deze boodschap meenemen naar de Fruit Attraction beurs, die begin volgende maand in Madrid plaatsvindt.


Het ProDominicana-team: Carmen Ortega, Jaime Licairac en Maricela Lachapelle

Volgens Angel W. Leguisamon, CEO en eigenaar van Transna Trading, een grote teler en exporteur van ananas, paprika's en andere groenten uit de Dominicaanse Republiek, kan de Europese handel op hen rekenen, niet alleen als er tekorten zijn, maar om het hele jaar door en binnen enkele dagen de meest verse producten te leveren.

"De Dominicaanse Republiek, in het hart van het Caribisch gebied; het is een betrouwbare leverancier, dicht bij Europa. Als de productie daar uitvalt, kunnen ze altijd op ons rekenen. Ze kunnen vertrouwen op Transna Trading."

"De Dominicaanse Republiek is zeer goed gelegen wat betreft schepen en vluchten. Vanuit de VS zijn we de laatste haven die wordt aangedaan, onderweg naar Europa. Van hier naar Europa is het slechts 9 dagen. Wij hebben de mogelijkheid om een product veel verser te leveren dan wie dan ook in Amerika. Vanuit andere landen duurt het meer dan 23 dagen, terwijl wij er dus maar 9 dagen over doen. Bananenzendingen uit andere landen doen er bijvoorbeeld meer dan 20 dagen over, terwijl die van ons er negen dagen over doen."

"Fruit Attraction is een zeer bekende beurs. Ik ben er vorig jaar geweest, en ook in voorgaande jaren. We hadden er een stand en hebben er zaken gedaan, nieuwe klanten geworven en zo. Dit jaar gaan we met overheidspromotiebureau ProDominicana."


Transna Tradings eigenaar (links) Angel W. Leguisaman en Melissa Hernandez.

Leguisamon zegt dat ze afgezien van de korte transporttijd naar Europa ook het hele jaar door kunnen oogsten. "Ik ben bezig met het verkrijgen en activeren van nieuwe grond om producten te telen, zodat importeurs het hele jaar door bij ons kunnen inkopen. Als we avocado's hebben, hebben we die het hele jaar door. Hetzelfde geldt voor mango's."

"In de afgelopen zeven jaar heb ik geleerd om niet te gaan zitten wachten op orders. We kunnen meer markten beleveren en dat heb ik gedaan. Ik begon in Miami aan de Amerikanen te leveren. Die stoppen nooit, ze gaan het hele jaar door. In de Dominicaanse Republiek hebben we de grond, 300 dagen zon, goede temperaturen en een geweldige locatie," aldus Leguisamon.

Kisha Rodrigues Then, van ananasproducent Caralinda Agroindustrial, is het ermee eens dat de Dominicaanse Republiek goed gepositioneerd is om Europa en omstreken van hun Caribische producten te voorzien.

"In een tijd waarin logistiek zo belangrijk is, is een van onze sterke punten onze geografische ligging. We vormen een knooppunt voor de export en onze logistieke tijden zijn zeer concurrerend, vergeleken met de rest van de regio. Ons land was het eerste land dat na Covid het toerisme weer op gang heeft gebracht; dit biedt ons de mogelijkheid om weer over vluchten te beschikken waarmee we onze producten naar Europa kunnen sturen."


Broer Cesar en zus Kisha Rodrigues Dan van Caralinda

Maricela Lachapelle, Export Executive bij ProDominicana: "Voor het eerst heeft ProDominicana dit jaar een landenpaviljoen op de Fruit Attraction beurs. We hebben onze krachten gebundeld om alle exporteurs kansen en exposure te bieden op internationale evenementen, in het kader van het exportbevorderingsplan van ons land. Dit jaar hebben we 10 mede-exposanten die de volgende producten zullen tentoonstellen: avocado's, biologische en reguliere bananen, kokosnoten, paprika's, mango's, macadamianoten en meer. Kom ons bezoeken op stand 6B09 en ervaar de producten uit het hart van het Caribisch gebied."

Rodrigues besluit: "Fruit Attraction is een beurs die voortdurend groeit en tijdens elke nieuwe versie zien we nieuwe marktmogelijkheden. Deelname aan deze beurs is belangrijk voor ons, omdat we hiermee onze producten bekend kunnen maken op de Spaanse markt en op andere markten. Ik nodig u uit om de in de Dominicaanse Republiek geoogste vruchten te proberen. Geef uzelf de kans om onze producten te leren kennen en uw klanten een stukje van het Caribisch gebied aan te bieden."

Voor meer informatie:
Maricela Lachapelle
ProDominicana
Tel: +1(809) 530-5505; +1(829) 679-8152
maricelalachapelle@prodominicana.gob.do 
www.prodominicana.gob.do 

Angel Leguisamon
Transna Trading Group
Tel: +34-935-04 15 46 
angel@transnatrading.com  
www.transnatrading.com/en/  

Kisha Rodriguez
Caralinda Agroindustrial
Tel: +1 82 986 8488
krodriguezthen@caralindaagroindustrial.com  
www.caralindaagroindustrial.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven