Vijgen-, druiven- en appelseizoen houden Turkse export aan het werk

Voor exporteurs in Turkije die met diverse fruitsoorten tegelijk te maken hebben, kan het soms behoorlijk hectisch worden. Eén Turkse exporteur houdt zich momenteel met drie verschillende producten tegelijk bezig. Gelukkig wordt dit niet allemaal door één team gedaan. Elke regio heeft zijn eigen team, met z'n eigen verantwoordelijkheden.

"Voor Ani Tarim is het een drukke tijd van het jaar," zegt Mehmet Cakmak, verkoop- en marketingmanager voor de Turkse AGF-exporteur: "Op dit moment hebben we drie verschillende exportprogramma's tegelijk lopen: de zwarte vijg uit Bursa, druiven en appelen. Alle programma's worden op verschillende plaatsen uitgevoerd door de verschillende teams binnen ons bedrijf," legt hij uit.

De vijgenvolumes waren hoog toen het seizoen begon, wat leidde tot lagere prijzen voor het bedrijf. "Bursa zwarte vijgen worden geteeld in de regio Bursa in Turkije en we verpakken deze vruchten in onze faciliteit ter plekke. Dit seizoen begon met een grote hausse wat betreft volume, vooral in de eerste twee weken van het seizoen (week 34 en 35). In die periode hadden wij een normale vraag uit Europa, de markt waar onze vijgen hoofdzakelijk heen gaan," aldus Cakmak.

"Het grote aanbod veroorzaakte een aanzienlijke daling van de inkoopprijzen, maar nu zijn de verhoudingen tussen vraag en aanbod weer op een normaal niveau en zijn ze weer in evenwicht. Verwacht wordt dat de totale oogst van zwarte vijgen in Bursa groter zal zijn dan het vorige seizoen en dat het seizoen tot eind oktober zal duren."

Terwijl Bursa zich richt op vijgen, houdt een ander team van Ani Tarim zich momenteel bezig met het druivenseizoen, zegt Cakmak: "Onze druiven worden verpakt in Alaşehir, dé bron van pitloze druiven in Turkije. Wij leveren Sultana Seedless, Crimson Seedless, Red Globe en Antep black variëteiten aan onze klanten. Deze druiven worden vooral in de regio Alaşehir geteeld, maar ze komen ook uit de regio's Sarıgöl en Denizli."

Ten slotte worden de appels van Ani Tarim opgeslagen en verpakt in Eğirdir-Isparta, een plaats die in Turkije vooral bekend is om zijn rode appelen. Cakmak: "Dit is ook de locatie van ons hoofdkwartier en onze belangrijkste pakstations. Momenteel verpakken we alleen de Gala-appels, maar we gaan ook beginnen met het verpakken van Red Delicious, Golden Delicious en Granny Smith, zodra de oogst van deze variëteiten van start gaat. We verwachten een bevredigend appelseizoen voor wat betreft de kwaliteit en het volume."

"Ondertussen blijven we onze naam en merk ook via internationale evenementen promoten. Als Anı Tarım Fresh Fruits gaan we naar de Annapoorna-Anufood Fair die van 14-16 september 2022 in Mumbai, India wordt gehouden. We willen daar nieuwe kopers ontmoeten, die geïnteresseerd zijn in appelen en kersen uit Turkije, en contacten leggen met onze Indiase partners daar.

"Verder zullen we ook aanwezig zijn op Asia Fruit Logistica, die tussen 4 en 6 november plaatsvindt in Bangkok. Via deze evenementen hopen we onze exportportfolio te vergroten, onze samenwerkingen met de huidige partners te verstevigen en het gekwalificeerde Turkse fruit te blijven introduceren op de Aziatische markten."

Voor meer informatie:
Mehmet Çakmak
Anı Tarım Fresh Fruit Ltd.Co.
Tel.: +90 539 850 30 32
marketing@anitarim.com.tr
www.anitarim.com.tr  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven