Sud Impex, Julien Cremer:

Franse vijgenteelt neemt een hoge vlucht

Het Franse Sud Impex biedt binnen een breed assortiment aan AGF-producten ook voor het vijfde opeenvolgende jaar vijgen aan. Hoewel de consumptie van vijgen in Frankrijk op dit moment nog vrij bescheiden is, wordt deze oude fruitsoort, die oorspronkelijk afkomstig is uit het Middellandse Zeegebied, steeds populairder in de diverse particuliere tuinen van Fransen en de schappen van meerdere supermarkten in Frankrijk. Omdat de vijgenbloem in de peervormige bloembodem (bloemas) ontstaat, is de vijg eigenlijk een soort 'omgekeerde bloem' die pas een vrucht wordt na bevruchting door de vijgenwesp.


Coll de Senyora Bio - Herkomst Frankrijk

"De consumptie van vijgen vindt plaats tijdens beide rijpheidsstadia, van half juni tot begin november. Sud ImpEx verkoopt vijgen uit Frankrijk, Perpignan om precies te zijn, en vijgen uit Spanje (Alguaire en Navarra)," vertelt directeur van het bedrijf Julien Cremer. "Van de 750 genoemde op biologische en op conventionele wijze geteelde vijgenrassen werken wij vooral met de Coll de Senyora, de Marseillaise en de Bourjassote. Deze rassen worden geteeld bij een van onze belangrijkste telers in Rivesaltes. In Spanje werken we met de San Andrés en de Cuello de Dama Negra."

Dankzij een opbrengst van 3.278 ton vorig seizoen staat Frankrijk wat dat betreft op de vierde plek in Europa. Hoewel de vijgenteelt in Frankrijk een hoge vlucht neemt, blijft deze nog altijd ver achter bij Spanje, dat een opbrengst van 25.224 ton behaalde. De belangrijkste vijgen telende landen ter wereld zijn Turkije met een opbrengst van 305.450 ton, Egypte met een opbrengst van 167.622 ton en Algerije met een opbrengst van 131.798 ton vijgen.

Voor meer informatie:
Julien Cremer
Sud ImpEx
Tel.: +33 (0)6 81 29 85 87  
julien.cremer@sudimpex.fr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven