Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bangladesh: Lokaal fruit duurder door dalende import

De prijzen van lokaal geteeld fruit uit Bangladesh zijn sterk gestegen omdat de vraag naar geïmporteerd fruit is gedaald. Dit werd veroorzaakt door de verdere heffing van invoerrechten, de depreciatie van de munt van Bangladesh ten opzichte van de dollar en een marge van 100% op de opening van kredietbrieven, waardoor de prijs met minstens 30-40% is gestegen.

Mensen stappen over op lokaal geteeld fruit zoals mango, banaan, ananas, papaya, guave en groene kokosnoot, wat tot de prijsstijging heeft geleid, aldus marktspecialisten.

Volgens de informatie van de belangrijkste fruitmarkten van de hoofdstad, werd lokaal geteelde mango verkocht voor Tk120-130 per kilo, bari-4 mango voor Tk220, lokaal geproduceerde groene malta voor Tk120-150 en guave (zowel Barishal als Rajshahi variëteiten) werden verkocht voor Tk70-100.

Binnenlands geteelde ananas werd verkocht voor Tk140-180 per paar, afhankelijk van de grootte, groene kokosnoot voor Tk120-160 per stuk, banaan (sagor en sobri) voor Tk120-140 per dozijn, banaan (champa) voor Tk80-90 per dozijn, bel (bosappel) voor Tk100-140 per paar, en citroen werd verkocht voor Tk60-70 per dozijn.

[Tk 1 = € 0,10]

Bron: dhakatribune.com
Foto: Dreamstime.com

Publicatiedatum: