20.000 ton BOB-peren van Rincón de Soto verwacht in Spanje

Op maandag 22 augustus begint de oogst van de Conference-peren van Rincón de Soto met beschermde oorsprongsbenaming in de Spaanse streek La Rioja Baja. De BOB verwacht in totaal zo'n 20 miljoen kilo peren te oogsten. Dat is minder dan vorig jaar, vooral vanwege de iets kleinere maatvoering wegens de hoge temperaturen van de afgelopen maanden. 

In La Rioja Media (Arrúbal, Agoncillo, Fuenmayor en Logroño) begint de oogst dan weer op 25 augustus. Voor de rest van de gemeenten in La Rioja Media, evenals voor de streek rond Hormilla, wordt de start van de oogst de komende dagen bepaald. De technische afdeling van de BOB blijft dezer dagen controles uitvoeren in de boomgaarden om het juiste oogstmoment te bepalen. 

De BOB Peras de Rincón de Soto heeft dit seizoen 1.263 hectare ingeschreven, 31 hectare meer dan vorig jaar en een nieuw record. De peren worden door 20 door de BOB erkende bedrijven op de markt gebracht, wat nagenoeg alle perenhandelaren van La Rioja betekent.

Smaak van het jaar 2022
In 2002 werden de peren van Rincón de Soto erkend met een beschermde oorsprongsbenaming. Het waren de eerste peren in Spanje waaraan deze onderscheiding te beurt viel. 

Ze worden verpakt en geëtiketteerd met het label "Peras de Rincón de Soto". Dit jaar dragen ze ook het label "Sabor del Año 2022" op hun verpakking. De 'Smaak van het Jaar'-prijs is een prestigieuze onderscheiding in Spanje, ruim bekend onder professionals in de voedingssector en onder de consumenten. 

Voor meer informatie:
DOP Peras Rincón de Soto
Avda. Príncipe Felipe 7, Bajo
26550 Rincón de Soto
La Rioja (Spanje)
Tel: + 34 941 141 954
Mob: + 34 630 969 810
consejo@perasderincondesoto.com
www.perasderincondesoto.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven