Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse blauwe bessenexport +119%

De Peruaanse Promotiedienst voor Export en Toerisme (Promperú) meldt dat de blauwe bessenexport van het Zuid-Amerikaanse land een groei van 119% heeft gekend in vergelijking met de eerste helft van vorig jaar. De afzet in het buitenland van januari tot en met juni 2022 klokte af op € 142 miljoen.

De grootste importeur was de Verenigde Staten (€ 83,6 miljoen; +103,6%), gevolgd door Nederland (€ 25,7 miljoen; +94,7%), de belangrijkste bestemming in Europa. In diezelfde periode schoot ook de aankoop van Peruaanse blauwe bessen door het Verenigd Koninkrijk (€ 11 miljoen; +320,4%) en China (€ 8,5 miljoen; +380,6%) omhoog.

"Blauwe bessen zijn een van de meest geliefde fruitsoorten ter wereld geworden, wat tot uiting komt in de export van meer dan € 142 miljoen in de eerste helft van 2022. Vanuit ons sectorale promotieplan werken we eraan om ons beste aanbod van superfoods aan de belangrijkste importeurs ter wereld te leveren", zegt Amora Carbajal, voorzitster van Promperú.

Bron: gob.pe

Publicatiedatum: