Kristof Maes, Van Dijk Foods:

"Er is simpelweg bijna geen aanbod van meloenen op het moment, enige lichtpuntje zijn de druiven"

Tholen - De Belgische meloenenmarkt verloopt op het moment zeer moeizaam, vanwege de aanhoudende droogte en warmte in Zuid-Europa. Dit vertelt Kristof Maes van Van Dijk Foods. "De Franse meloenen waren wat vroeger en de Spaanse wat later, waardoor we begin juli een aanzienlijk deel op de markt hebben gekregen. Het zorgt er echter voor dat we nu een groot tekort hebben. Als ik de geruchten mag geloven, is het Franse meloenenseizoen ook snel weer afgelopen."

Het warme weer zorgt er tegelijkertijd voor dat de vraag naar het fruit groot is. "De vraag gaat door het dak, maar door de warmte liggen de planten stil. Er is simpelweg bijna geen aanbod. Natuurlijk kunnen we nooit zeggen dat er niets is, maar het is echt heel beperkt. De moeilijkheden gelden eigenlijk voor alle meloenen, wat ervoor zorgt dat de prijzen van bijvoorbeeld de Charentais-meloenen heel hoog zijn. Van Galia's hebben we vrijwel niks en ook voor de watermeloenen is het schrapen."

De uitdagende tijden beperken zich, volgens de handelaar, overigens niet alleen tot de meloenen. "Het volledige assortiment van fruit is moeilijk. De hitte speelt al het fruit uit Zuid-Europa parten. Zo is er zeer weinig aanbod van steenfruit en ook van de Franse pruimen zijn er een stuk minder dan anders. Enige lichtpuntje in de markt zijn de druiven. Deze lopen eigenlijk vrij vlot", besluit Kristof. 

Voor meer informatie:
Kristof Maes
Van Dijk Foods
Kempenarestraat 50
2860 Sint-Katelijne-Waver, België
+32 15 55 65 61
www.vandijkfoods.be       


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven