Israëlische startup AvoMed:

Avocadopitten kunnen huidaandoeningen helpen genezen

Uit avocadopitten is een verbinding ontwikkeld die schade aan de menselijke huid kan herstellen, veroorzaakt door uv-straling, vervuiling, veroudering en andere stressfactoren. De Israƫlische startup AvoMed produceert PFA (polyhydroxylated fatty alcohols) uit avocadopitten. Deze verbinding verbetert producten voor persoonlijke verzorging en behandelt huidaandoeningen zoals psoriasis.

Avocadopitten, die bijna een vijfde van de massa van de vrucht kunnen uitmaken, zijn een bijproduct van de voedingsindustrie dat achterblijft in fabrieken die guacamole, diepgevroren avocado's, avocado-olie en andere producten produceren. AvoMed ontwikkelt ook een lijn van cosmetica op basis van PFA, bestemd voor vrouwen en mannen die geĆÆnteresseerd zijn in de verzorging, verlichting en bescherming van de huid met behulp van natuurlijke producten.

De VS consumeert alleen al meer dan 12,2 mln ton avocado's - wat resulteert in een hoop onnodige verspilling. AvoMed maakt gebruik van avocadopitten en maakt het mogelijk om de afvalverwerkingskosten om te zetten in winst, en het milieu te bevoordelen door verdere verspilling te voorkomen.

Bron: nocamels.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven