Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Israëlische startup AvoMed:

Avocadopitten kunnen huidaandoeningen helpen genezen

Uit avocadopitten is een verbinding ontwikkeld die schade aan de menselijke huid kan herstellen, veroorzaakt door uv-straling, vervuiling, veroudering en andere stressfactoren. De Israëlische startup AvoMed produceert PFA (polyhydroxylated fatty alcohols) uit avocadopitten. Deze verbinding verbetert producten voor persoonlijke verzorging en behandelt huidaandoeningen zoals psoriasis.

Avocadopitten, die bijna een vijfde van de massa van de vrucht kunnen uitmaken, zijn een bijproduct van de voedingsindustrie dat achterblijft in fabrieken die guacamole, diepgevroren avocado's, avocado-olie en andere producten produceren. AvoMed ontwikkelt ook een lijn van cosmetica op basis van PFA, bestemd voor vrouwen en mannen die geïnteresseerd zijn in de verzorging, verlichting en bescherming van de huid met behulp van natuurlijke producten.

De VS consumeert alleen al meer dan 12,2 mln ton avocado's - wat resulteert in een hoop onnodige verspilling. AvoMed maakt gebruik van avocadopitten en maakt het mogelijk om de afvalverwerkingskosten om te zetten in winst, en het milieu te bevoordelen door verdere verspilling te voorkomen.

Bron: nocamels.com

Publicatiedatum: