Intech Worldwide GmbH presenteert de Green-Line klapkrattenserie voor de AGF-sector

"Voor onze klapkratten zien we mogelijkheden over de hele toeleveringsketen"

In de fruitsector wordt steeds vaker gebruikgemaakt van klapkratten in alle formaten, van klein tot groot. Van de oogst tot op het verkooppunt hebben de flexibel inzetbare kratten inmiddels hun waarde bewezen. En niet alleen als transportcontainers, maar ook als robuuste oogsthelpers. De internationaal vertakte fabrikant Intech Worldwide, gevestigd in Hannover, heeft ook voor zichzelf de toepassingsgebieden in de groente- en fruitsector onderkend en kondigt nu de marktintroductie van de gloednieuwe Green-Line klapkrattenserie aan.

Het bedrijf heeft zich tot dusver hoofdzakelijk toegelegd op de productie van kunststof pallets en klapkratten voor de industrie, de retail, de automobielsector, de bakkerijsector en de vleessector. Met de nieuwe Green-Line productlijn wil de onderneming nu meer de land- en tuinbouwsector betreden. "Voor ons is de groenten- en fruitsector een interessante sector, omdat wij hebben vastgesteld dat er een groot potentieel is voor het op de markt brengen van duurzame retourverpakkingen. We zien overal in de toeleveringsketen potentiële toepassingen voor onze inklapbare kratten, van de teler tot de verwerkende industrie, helemaal tot aan het verkooppunt," meldt Bastian Denzer, directeur Verkoop & Logistiek van het bedrijf.

Aanwezigheid in 24 Europese landen
Het internationale verkoopnetwerk van wederverkopers en partners in 24 Europese landen is bijzonder voordelig voor de ontsluiting van de nieuwe markt. De Green Line containers worden echter vervaardigd op de hoofdlocatie van Intech Worldwide in Hannover. "Onze opvouwbare en stapelbare kratten zijn verkrijgbaar in standaard marktafmetingen, zijn modulair stapelbaar en zijn daarom 100% compatibel met bestaande oplossingen op de markt", vervolgt Denzer. Voor de permanente etikettering van de klapkratten vertrouwt Intech op het gebruik van hoogwaardige inmould labels en een uitgekiende perforatie zorgt voor een optimale ventilatie van groenten en fruit.

Voor de non-foodsector zal Intech de nieuwe klapkrattenserie produceren van hoogwaardig gerecycled materiaal - in de geest van de circulaire economie. Daarnaast is er de Green-Line met gesloten wanden en bodems. Dit is bedoeld om wegwerpverpakkingen zoals kartonnen dozen op een klimaatvriendelijke manier te vervangen.

Verbetering van de efficiëntie in de toeleveringsketen
Ondanks de talrijke aanbieders en concurrenten op de markt, biedt de nieuwe klapkrattenserie een maximale efficiëntie in het gebruik in vergelijking met bestaande oplossingen, aldus Denzer. "Ons product maakt het mogelijk meer volume in de dozen te vervoeren, wat de efficiëntie in de hele waardeketen moet helpen verhogen. Tegelijkertijd hebben we de volumereductie opgevoerd tot 87%, de CO2-reductie tijdens leeg transport is dan ook enorm. Aan het eind van zijn levensduur is de Green-Line 100% gerecycled."

Bezoek de onderneming op de FachPack 2022 van 27-29 september: Hal 6 / 6-230.

Voor meer informatie:
Bastian Denzer
Intech Worldwide GmbH
Merkurstraße 4
30419 Hannover, Duitsland
Tel: +49 (0)511 979 1000 56
b.denzer@intech-world.com
intech-world.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven