Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noord-Brabantse teler Compliment kiest voor Bimi-broccoli

Steeds meer telers maken ruimte voor Bimi-broccoli. Ze spelen daarmee in op de trend en het belang van lokale teelt. Compliment uit Volkel oogstte in de 3e week juli de eerste kilo's Bimi van het Brabantse land. "De opmars van Bimi-broccoli versnelt in Europa en zet ook door in Nederland", zegt Theresa Richards - Bimi-broccoli Marketing Manager bij Coregeo, hoofdlicentiehouder voor Bimi- broccoli Europa. Het volume van de afzet neemt sterk toe. Van april 2021 tot maart 2022 groeide deze met 58%. Dit jaar tot nu toe zelfs met 76%.

"Je kunt wel zeggen dat de supermarkten in de rij staan om de lokaal geteelde Bimi in hun assortiment op te nemen", zegt Hans Renia - Food Chain Manager bij Sakata Seeds. "Elke teler die met Bimi start, weet zich in feite verzekerd te zijn van 100% afname tegen goede prijzen." Dat is een goede zaak, want het telen van Bimi vraagt om duidelijke commitment; het moet met de hand geoogst worden. "Dat is intensief werk, maar kunnen we goed organiseren met seizoenswerkers", zegt Peer Schraven, mede-eigenaar van Compliment.

"Ons bedrijf neemt nooit genoegen met de status quo. Altijd zijn we op zoek naar vernieuwing en verbetering. Sinds onze start in 2002 zijn we ons constant door blijven ontwikkelen. Zo is duurzaamheid bij ons geen marketingwoord, maar voorwaardelijk bij elke vooruitgang die we boeken. Daarom wordt Bimi onder het certificaat Planet Proof geteeld."

"Kijkend naar het succes van eerdere vroege telers van Bimi zijn onze verwachtingen hooggespannen", vervolgt Peer. "Aanvullend op ons rijke assortiment gaan we het echt de ruimte geven om te groeien. Ongetwijfeld zullen we nog tegen de nodige uitdagingen aanlopen, maar 20 jaar ondernemen heeft ons geleerd dat je daar alleen maar van leert en beter wordt."

Voor meer informatie:
Peer Schraven
Compliment BV
Zeelandsedijk 1
5408 SL Volkel
+31 (0)6 22 08 56 60
peer@complimentbv.nl  
www.complimentbv.nl 

Publicatiedatum: