Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lagere winst bij hogere omzet voor Lamb Weston in boekjaar 2021/2022

De Amerikaanse producent van aardappelproducten Lamb Weston heeft het boekjaar 2021/2022 op 29 mei afgesloten met een jaaromzet van 4,1 miljard dollar. Dat betekent een toename van 11,7% in vergelijking tot het voorgaande boekjaar. De nettowinst van het bedrijf viel met bijna 37% terug naar bijna 201 miljoen dollar.

De daling van de winst hangt samen met een verlies op kwijtschelding van schulden van 53,3 miljoen dollar en met het besluit om zich terug te trekken uit de joint venture in Rusland en een netto-investering in Rusland af te schrijven. Daar is 62,7 miljoen dollar mee gemoeid.

Lamb Weston is in Nederland actief via de joint venture Lamb Weston Meijer met vestigingen in Kruiningen, Bergen op Zoom, Oosterbierum en Broekhuizervorst. Daarnaast maken ook 2 fabrieken in het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk deel uit van deze joint venture.

Bron: Lamb Weston

Publicatiedatum: