Braziliaanse fruitexport -11% in eerste helft van 2022

De Braziliaanse fruitexport daalde met 11% in waarde en volume in de eerste zes maanden van 2022 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Meloen, watermeloen en citroen lieten wel een stijging optekenen.

De meloenexport bedroeg ruim 94.100 ton, 9% meer dan in dezelfde periode vorig jaar, goed voor een waarde van € 5 mln, een stijging van 7%.

Volgens de Braziliaanse Vereniging van Telers en Exporteurs van Fruit en Derivaten (Abrafrutas) zendt Midden-Amerika normaal gezien grote hoeveelheden meloenen naar de Europese Unie in het eerste semester. Als gevolg van enkele klimatologische problemen daalde die export echter aanzienlijk. Deze factor zorgde ervoor dat Brazilië een deel van de meloenen die normaal op de binnenlandse markt worden afgezet, verplaatste naar de export om aan de groei van de Europese vraag te voldoen.

Ook watermeloen liet een stijging zien, met een toename van 20% in volume en 32% in waarde. De directeur van Abrafrutas, Eduardo Brandão, zegt dat aan de groei van de export van watermeloenen dezelfde factor ten grondslag ligt, maar dat ook de toegenomen kwaliteit een positieve rol heeft gespeeld.

Bron: abrafrutas.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven