Daily Fresh Radish viert 30-jarig jubileum

"Elke kleurenmix van radijs is mogelijk, als we het maar op tijd weten"

Tholen - Radijskwekerij Daily Fresh Radish bestaat inmiddels al weer 30 jaar. "Er is in die 30 jaar veel veranderd en er zal nog veel meer gaan veranderen", stelt John Grootscholten. "De komende jaren zetten we in op verdere verduurzaming. Kwaliteit en betrouwbaarheid waren vroeger al belangrijk en zijn dat nog steeds. Personeel is ook belangrijker geworden dan het al was. Goed werkgeverschap is van belang en dat heeft waarde voor je bedrijf. Het betekent dat je goede mensen om je heen hebt om de klus elke dag samen te klaren."

Maar verder gaan de veranderingen snel. Denk aan water opvangen, duurzaam telen met minder water, kunstmest en chemische gewasbeschermingsmiddelen, integratie van digitalisering en robotisering, software-technische vernieuwingen, hightech ontwikkelingen, energiebesparingen, zonnepanelen op het dak, water zuiveren, ontsmetten en recirculeren en dan hebben we nu ook te maken met de sterk stijgende kosten wat een grote uitdaging is", somt John op.

"Er is in de loopt der jaren ook veel meer aandacht gekomen voor een gezonde leefstijl. Daar zijn wij heel blij om omdat wij nou toevallig zo’n mooi gezond product telen", vertelt de radijsteler enthousiast. "Wij willen graag bijdragen om de druk op de zorg te verminderen door mensen een beetje gezonder te laten eten. Onze deuren staan dan ook altijd voor iedereen open om dat uit te dragen en te komen bekijken zoals met rondvaarten, wandeltochten, fiets tochten, bakkie fietsen of dwars door de kas etc. Met het steunen van goededoelenacties sponseren wij altijd product en dit doen wij allemaal vol passie."

Het assortiment is in de loop der jaren fors uitgebreid en bestaat uit rode radijs, witte radijs, witpuntradijs, gemixte kleuren in een bos of ijspegels. "Rode radijs is en blijft bij ons de hoofdzaak, die worden het hele jaar door elke dag gezaaid. De vraag naar specialties zien we duidelijk toenemen, maar die zaaien, telen en bossen we puur op bestelling. Er is bij ons heel veel mogelijk, als we het maar op tijd weten. Wanneer een partij gemixte bosjes wil van rode, witte en paarse radijs of rood/wit gemixte bosjes, dan gaan we die speciaal naast elkaar zaaien en gaan we de afgesproken aantallen op maat telen, bossen, en verpakken voor de desbetreffende partij om er samen iets moois van te maken."

"Als onze klanten er écht aandacht aan willen besteden naar de supermarkten in heel Europa toe, dan kunnen er hele mooie dingen ontstaan voor de lange termijn voor iedereen in de keten. Maar dat is nou net het moeilijkste van de hele zaak. Wij hebben geen contact met de supermarkt, maar met de tussenhandelaar of exporteur. Deze partij heeft het contact met de supermarktinkopers. Dus eigenlijk doen we het met zijn drieën, en hebben we elkaar nodig om dit soort mooie dingen in goede banen te leiden

Soms komt de vraag ineens op ons pad om morgen een X aantal gemixte kleuren radijs te leveren, maar als we ze niet gezaaid hebben dan kunnen we ze niet bossen, dus ook niet leveren. Andersom, als wij ze op de gok gaan zaaien en de klant is er op dat moment niet, dan kunnen we ze storten en dat is ook niet wenselijk en bovendien doodzonde want het is een dure tak van sport. Al met al, samenwerking is het sleutel woord om mooie dingen tot een succes te brengen. Samen praten, Samen denken, Samen plannen en daarna samen zaaien en oogsten" besluit John.

Voor meer informatie:
Daily Fresh Radish 
Hoge Geest 25 
2671 LK Naaldwijk
Verkoop: Rik Hofland 0641 624211 
John: +31(0)6 51 592838
Dennis:  +31(0)6 54 244414
John@dailyfreshradish.nl 
www.dailyfreshradish.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven