Guacamole made in Colombia

Een universitair project van drie studenten mechatronica van de Ingenieursschool van Antioquia in Colombia stond aan de wieg van Terravocado, een bedrijf dat zich al tien jaar toelegt op de verwerking van avocado.

"Tijdens onze studie begonnen we met de bouw van een machine om avocado-olie te extraheren. Rond 2008 hadden we onze machine klaar waarmee we technisch gezien avocado-olie konden produceren", zegt Daniel Gómez, directeur van het bedrijf. Later realiseerden ze zich dat de marktkansen voor bevroren pulp veel groter waren.

Ze begonnen bevroren pulp af te zetten op de binnenlandse markt en in 2015 volgde de eerste verzending naar de Verenigde Staten. "Dat is onze belangrijkste exportmarkt, maar we zenden ook product naar Australië en de Caribische eilanden, met name naar het eiland Guadalupe, vanwege de constante aankomst van cruiseschepen en de beperkte beschikbaarheid van verse avocado's daar", zegt Gómez.

Momenteel is de pulp het paradepaardje van het bedrijf. Het wordt gekocht door twee soorten klanten: horecaleveranciers en bedrijven die guacamole maken.

De avocadoverwerkende sector is groeiende in Colombia. Enkele grote bedrijven exporteren tot 1.000 ton verwerkt product per maand. "Wij exporteren het product onder het merk van de klant. Elke klant heeft zijn eigen formaat. We exporteren het product in verpakkingen van een pond tot 5 kilo in een vacuümzak."

Bron: redagricola.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven