Bertus van Tricht, AGF Direct:

"Warm weer en vakantie niet gunstig voor bloemkool en broccoli-afzet, wel voor ijssla"

Tholen - De zomervakantie die in het midden van het land al begonnen is en het warme weer wat voor deze week wordt verwacht doen de afzet van bloemkool en broccoli geen goed. "De kwaliteit is prima en er worden ook voldoende aantallen gesneden, maar we zien de prijzen wel wegzakken", aldus Bertus van Tricht van AGF-Direct.

"Tegelijkertijd leeft de vraag naar ijssla door het mooie weer wel weer op. Die markt is de afgelopen weken heel matig geweest, maar de prijzen zijn afgelopen week weer opgelopen en ook is er wat meer export", vertelt Bertus. "Ook voor de witlof kan het warme weer mogelijk een positieve uitwerking hebben. Als er problemen zijn met de droogte, kan witlof zomaar een alternatief zijn. Maar vooralsnog is de witlofmarkt niet goed geweest."

Klokprijzen van de bloemkool liggen vandaag de dag rond de 45-50 cent en broccoli rond de 80-85 cent. "Die zie ik voorlopig ook niet hoger gaan", constateert de vollegrondsgroentenhandelaar. "De ijssla is nu weer terug op een niveau rond de 45-50 cent."

Ook de zogeheten specialties als roodlof, romanesco en paarse en oranje bloemkool heeft AGF-Direct weer in het assortiment. "De afzet van roodlof, daar is geen touw aan vast te knopen. Kleurtjesbloemkool en Romanesco werden begin juli al verwacht, maar lopen allemaal een dag of tien achter. Het EK Voetbal bij de dames heeft nog niet geresulteerd in extra vraag naar oranje bloemkool, maar wat niet is, kan nog komen."

Voor meer informatie:
Bertus van Tricht
AGF-Direct 
Groothandelsmarkt 2
1681 NN Zwaagdijk
+31 (0)85 303 2637
Bertus@agfdirect.nl   
www.agfdirect.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven