Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bertus Schipper, Zoutewelle:

"Goede en vroege start voor druiven uit Puglia"

Tholen - Het Siciliaanse druivenseizoen is alweer enkele weken onderweg en vanaf deze week ontvangt Zoutewelle ook de eerste blauwe druiven vanuit Puglia onder haar eigen merk Lino. "We hebben geen onaardige start gehad. De vraag en verkoop liggen op een goed niveau en ook de prijzen zijn redelijk stabiel. Vooralsnog kan niets een goed seizoen in de weg staan", vertelt Bertus Schipper.

"Vanuit Puglia is het seizoen wel twee weken eerder gestart dan afgelopen jaar. Het weer is goed geweest en de telers hebben weinig problemen gehad. Alleen de kosten liggen op een hoger niveau, maar daar heeft iedereen mee te maken. We krijgen nu al de eerste zwarte druiven uit Puglia binnen, volgende week volgen de eerste pitloze rode en witte druiven, de week erop gevolgd door de eerste witte druiven met pit. Over het geheel verwachten we dit seizoen een iets groter volume", aldus de importeur.

"De prijzen voor de witte Siciliaanse druiven met pit liggen op een niveau rond de 2,20 euro per kilo, de zwarte liggen op een niveau rond de 2,40 euro. Verder zijn er nog redelijk wat witte pitloze druiven uit Egypte in de markt. Die druiven hebben redelijk hun weg gevonden voor fatsoenlijke prijzen. De prijzen voor 10x500 gram liggen nog altijd rond 1 euro per punnet", vervolgt Bertus.

Zoutewelle heeft haar klanten voornamelijk zitten binnen de Europese AGF-groothandels. "De druiven met pit vinden grotendeels hun weg richting de etnische markt. Die markt is heel steady. Binnen de pitloze druiven zien we wel steeds meer nieuwe variƫteiten hun intrede doen. Ook dit jaar zijn er weer een aantal nieuwe variƫteiten op de markt en daarvan blijven er ieder jaar een aantal bij de klanten hangen, waar ze op terugkomen."

Voor meer informatie:
Bertus Schipper
Zoutewelle
Handelsweg 140
2988 DC Ridderkerk
+31 (0)180 642364
bertus.schipper@zoutewelle.com  
www.zoutewelle.com