Euro Pool System breidt activiteiten uit in het VK

Euro Pool System, een van de grote logistieke aanbieders van herbruikbare verpakkingen in de Europese versketen, heeft in het Verenigd Koninkrijk een 10-jarige huurovereenkomst getekend voor iP1a, een hogekwaliteits distributiecentrum van 10.850 m2.

iP1a is de derde van vier speculatief ontwikkelde magazijnen die in 2022 op iPort, Doncaster, worden voltooid. Alle gebouwen zijn ontworpen met een A-classificatie voor EPC (Energy Performance Certificates) en met een Very Good BREEAM-score.

"Aangezien Euro Pool System een innovatief en leidend bedrijf is op het gebied van duurzaamheid en efficiëntie in de versleveringsketen met hun herbruikbare verpakkingscontainers (RPC's), zijn we verheugd hun groeivereisten in het VK te kunnen faciliteren", zegt John Clements, directeur van Verdion. "De besprekingen waren al gaande ruim voordat het gebouw was voltooid, wat een bewijs is dat de vraag die we ervaren van potentiële huurders hoog is. Het toont het belang aan van ons bredere speculatieve ontwikkelings-programma."

"iPort is een van de meest geavanceerde multimodale logistieke hubs en industriële accommodaties van het VK, dicht bij knooppunt 3 van de M18 en de East Coast Main Line", vertelt Dirk Vercammen, regionaal directeur Regio West bij Euro Pool System. "Het is de ideale basis en een strategische locatie voor onze uitbreiding in het VK om met behulp van geavanceerde oplossingen aan de behoeften van onze retailklanten te voldoen."

Naast de 63.000 m2 speculatieve ontwikkeling en bestaande faciliteiten van dit jaar voor Amazon, Fellowes, CEVA, Lidl, Maritime Transport, Dusk, Kingsbury Press en Woodland Group, omvat de resterende 158.000 m2 van iPort capaciteit voor verdere gespecialiseerde gebouwen tot 74.000 m2.

Het profiteert ook van een bekroonde multimodale on-site spoorgoederenterminal. iPort Rail wordt in toenemende mate gebruikt door bedrijven die ter plaatse en in de hele regio zijn gevestigd en die CO2 in hun toeleveringsketens willen verminderen, met spoorverbindingen naar grote Britse zeehavens.

Voor meer informatie:
Euro Pool System
Tel: +31 (0)70 301 4134
Dirk.vercammen@europoolsystem.com 
www.Europoolsystem.com     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven