Andre Wex

"Zwakke meloenenmarkt, evenwichtige afzet Spaans steenfruit"

Het Spaanse meloenen- en steenfruitseizoen komt dit jaar relatief langzaam op gang. "Watermeloenen worden nog steeds tegen vrij hoge prijzen verhandeld, hetzelfde geldt ook voor Galia-meloenen en Cantaloupes. Als gevolg van het weer is het exportvolume tot nu toe relatief beperkt gebleven, en ook de kwaliteit en het formaat van het beschikbare aanbod was deels niet optimaal. We hopen echter dat de prijzen snel iets naar beneden worden bijgesteld en dat de verkoop zal aantrekken", zegt Andre Wex, mededirecteur van de gelijknamige fruitgroothandel uit Keulen.


Andre Wex

Ook de afzet van Spaans steenfruit verliep aanvankelijk vrij traag. Andre: "Vooral bij de abrikozen hadden we aan het begin van het seizoen met kwaliteitsproblemen te kampen. Over het algemeen is er weliswaar nog steeds vraag naar goed steenfruit, maar de prijzen zijn gezakt naar een acceptabel niveau. Over het geheel genomen zijn vraag en aanbod dus min of meer in evenwicht."

Nu het seizoen ten einde loopt probeert men de laatste partijen Spaanse vroege aardappelen onder te brengen.

Onderbrengen van gereclameerde goederen en overschotten
Wex heeft zich in de loop der jaren steeds meer gespecialiseerd in het onderbrengen van gereclameerde goederen en overschotten. En niet zonder succes, aldus André Wex, die het bedrijf samen met zijn vader Carlo runt. "We werken nu met vrijwel alle bekende Duitse retailers samen en beschikken over een groeiend netwerk in heel Europa, of het nu gaat om Spanje, Nederland of Oost-Europa."

De toegenomen aandacht voor voedselverspilling en de toegenomen kwaliteitseisen in de retail vormen een uitdaging voor het bedrijf uit Keulen. Zij houden zich al vele jaren met dit concept bezig en ervaren dagelijks een toenemende acceptatie bij de handel in groenten en fruit van klasse II. "We konden tot nu toe voor bijna 80% van de gereclameerde goederen weer een afnemer vinden en zo voorkomen dat deze goederen bij het vuilnis zouden belanden", vervolgt Andre. "Voedselverspilling is tegenwoordig een veel besproken onderwerp. Het onderbrengen van gereclameerde goederen en de dienstverlening en logistiek eromheen is echter alles behalve eenvoudig. Het is een zeer fluctuerende en veeleisende business: wanneer er veel aanbod is wordt er heel veel gereclameerd, terwijl wanneer het aanbod schaars is er bijna geen goederen worden geweigerd."

Foto's: Wex GmbH 

Voor meer informatie:
Carlo & Andre Wex
Wex GmbH
Marktstr. 10
D-50968 Köln (Großmarkt), Duitsland
Tel: +49 0221 38 80 63
wexgmbh@hotmail.com  
www.wexgmbh.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven