Overvloedig aanbod van vroege kersen zal binnenkort waarschijnlijk beginnen te dalen

Prijzen Moldavische kersen blijven dalen

In het afgelopen weekend boden verkopers op de groothandels- en retailmarkten van Chisinau (Moldavië) kleine kersen van gemiddelde kwaliteit aan tegen 5-7 MDL/kg (€ 0,24-0,34/kg). De kleinhandelsprijzen voor de beste kersen (optimale rijpheid, geen gebreken, kaliber +26 mm) bedroegen niet meer dan 20-25 MDL/kg (€0,98-1,22/kg). Tegelijkertijd daalde de gemiddelde prijs voor kersen van hoge kwaliteit voor de uitvoer vorige week van gemiddeld 25 tot 23 MDL/kg (€ 1,13/kg).

Analisten hadden eerder gesuggereerd dat de prijzen voor kersen in Moldavië tegen 20 juni de "seizoensbodem" zouden bereiken. Het overvloedige aanbod van vroege kersen zal in de komende dagen waarschijnlijk beginnen af te nemen. In veel boomgaarden zijn de vroege kersen al rijp en de telers bieden de mensen aan naar de teeltbedrijven te komen "om gratis fruit voor zichzelf te verzamelen, zoveel als ze nodig hebben".

Tegelijkertijd zijn volgens de exploitanten van de fruitmarkt van Moldavië de kersen van late, voornamelijk exportrassen - "Cordia", "Regina", "Skina", in veel tuinbouwbedrijven nog niet gerijpt, zelfs niet in de zuidelijke zone van het land. In sommige intensieve boomgaarden in het zuiden van Moldavië zal de oogst pas aan het eind van deze week beginnen. Het oogstseizoen zal daar echter onder vrij goede weersomstandigheden van start gaan en er wordt geen regen voorspeld. De productkwaliteit is over het algemeen goed.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven