Speciale zetmeelaardappelrassen verminderen CO2-uitstoot bij verwerking

De zetmeelfabriek van Meade Farm werd onlangs bezocht door afgevaardigden van het World Potato Congress (WPC); na drie dagen van baanbrekende onderzoekspresentaties en netwerken in de sector in Dublin, reisden bijna 100 van de 1.000 afgevaardigden van de 11e WPC op 2 juni naar Meade Farm in Lobinstown, Co. Meath op 2 juni om duurzaamheid in actie te zien.

De afgevaardigden waren vooral geĆÆnteresseerd in de innovatieve maatregelen van het familiebedrijf om hun grondstoffen beter te benutten. Meade's investering van 2020 in een ultramoderne installatie voor de extractie van aardappelzetmeel heeft een nieuwe markt gecreĆ«erd die de duurzaamheid van de Ierse aardappeloogst op lange termijn kan bevorderen.

De extractie-installatie op de Meade Farm dankt haar duurzaamheidsprestaties grotendeels aan het gebruik van overtollige en klasse II-aardappelen, maar de teelt van specifieke zetmeelvriendelijke rassen kan de CO2-uitstoot verminderen en kan als back-up dienen wanneer de overtollige/klasse II-voorraden uitgeput raken.

Bron: agriland.ie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven