Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Provita: het eerste Poolse aardappelras met paars vruchtvlees

Na vele jaren van selecteren en veredelen, uitgevoerd op het aardappelbedrijf Zamarte in Polen, is er een paars aardappelras ontstaan; de Provita. Alexandra Bech, aardappelveredelings-specialiste bij Zamarta, was aanwezig om enkele vragen over het nieuwe ras te beantwoorden.

Smaakt het aardappelras Provita anders dan de gebruikelijke en door de consument geliefde aardappelen?

Paarsvlezige aardappelen hebben een subtiele smaak van anthocyanen, die hen hun karakteristieke kleur geven. De meeste mensen zullen de smaak zeer vergelijkbaar vinden met de smaak van klassieke variƫteiten met wit of geel vruchtvlees. Smaak is een zeer subjectieve gewaarwording. Het beste is om gewoon te proberen.

Is Provita geschikt voor het maken van salades?

Provita behoort tot het culinaire type B - algemeen gebruik. Het vruchtvlees van rassen die tot dit type worden gerekend, blijft na het koken vrij dicht, maar is gemakkelijk te pletten met een vork. Type B aardappelen worden ook gebruikt in aardappelpuree.

Klik hier om het volledige interview te lezen.

Publicatiedatum: