Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een nieuw ontdekt moleculair netwerk regelt de biosynthese van vitamine C in kiwi's

Kiwi's zijn rijk aan ascorbinezuur (AsA; vitamine C; Vc) en zijn zeer populair bij de consument. Interessant is dat het AsA-gehalte van verschillende kiwirassen tot 300-400 varieert. De moleculaire regulatiemechanismen van de AsA-synthese in kiwi's zijn echter nog steeds niet helemaal duidelijk.

Onder leiding van Prof. Zhong Caihong en Associate Prof. LI Dawei, voerde LIU Xiaoying, een doctoraatstudent aan de Wuhan Botanical Garden van de Chinese Academy of Sciences, eerst systematische metingen uit van het AsA-gehalte in 48 kiwirassen en ontdekte dat de verschillen in AsA tussen de kiwirassen voornamelijk te wijten waren aan de mate van AsA-accumulatie aan het begin van de vruchtontwikkeling.

Bovendien werden RNA-Seq analyse, transiƫnte transformatie, transgenese en gen editing uitgevoerd op kiwi's met een hoog AsA-gehalte (zes tot tien maal dat van commerciƫle kiwi's) om AceGGP3 te ontdekken, een sleutelgen voor de AsA-synthese in Actinidia eriantha (A. eriantha).

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Publicatiedatum: