Hannah Docus, Coöperatie Hoogstraten:

"Ondanks de vorst zijn de blauwe bessen van een mooie kwaliteit dit seizoen"

Tholen - De eerste blauwe bessen van Hoogstraten liggen sinds deze week weer in de Belgische schappen. "Ze zien er uitermate goed uit dit jaar", vertelt Hannah Docus van Coöperatie Hoogstraten. "De vorst tijdens de bloeiperiode heeft voor de nodige uitdagingen gezorgd, maar de schade bij onze telers was gelukkig te overzien. Het mooie voorjaarsweer heeft uiteindelijk voor een uitstekende kwaliteit van de blauwe bessen gezorgd."

Naast aardbeien vertegenwoordigen blauwe bessen de grootste groep binnen het zachtfruitassortiment van Hoogstraten. "De blauwe bessen, met een milde zoete smaak, zijn tot oktober in de winkels en op markten te vinden. Ze hebben een zacht donslaagje, wat kan worden gezien als een kenmerk van handmatig oogsten. Wanneer het donslaagje verdwijnt, verliezen ze veel van hun smaak. Na het plukken worden de bessen daarom voorzichtig in doosjes verdeeld en kort in een optimale koeling geplaatst voordat ze verkocht worden."

Dat de vraag naar de blauwe bessen samenloopt met het aanbod hoeft, volgens Hannah, niet aan getwijfeld te worden. "De oogst is op het moment in volle gang, dus het aanbod zal de komende weken ook in snel tempo volgen. De eerste bessen worden goed gesmaakt, waardoor de vraag naar het fruit stijgende is. Er worden dan ook nog behoorlijke prijzen gemaakt op de klok", verzekert Hannah. "Al met al hopen we met deze positieve start op een mooi seizoen en inspireren we graag om met de blauwe bessen van Belgische bodem aan de slag te gaan."

Voor meer informatie: 
Hannah Docus
Coöperatie Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
Hoogstraten - België
+32 33 40 02 02
info@hoogstraten.eu      
www.hoogstraten.eu     


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven