Eerste Siciliaanse druiven van het seizoen

Superpippo, een Siciliaanse fruitteler, is weer begonnen met de druivenoogst. Het eerste fruit werd al ruim een week geleden geplukt op de percelen in de gemeente Mazzarrone.

De vroege rassen zijn alom bekend en gewaardeerd. We hebben het dan in de eerste plaats over Victoria en Black Magic, twee druivenrassen die consumenten van alle leeftijden aanspreken, zowel in Italië als in de rest van Europa en het Midden-Oosten. Maar er worden ook al pitloze witte druiven geoogst, die vooral in het buitenland en bij millennials in de smaak vallen.

Pippo Caggia

"De zoetheid van onze druiven geeft ons ook dit jaar veel voldoening. Victoria draait al rond de 16 graden Brix en sommige partijen Black Magic laten al 17 graden optekenen. Het suikergehalte van de pitloze druiven valt iets lager uit, maar we plukken ze geenszins onder de 15 graden Brix. De afgelopen weken hebben we stralend en zonnig weer gehad, waardoor het fruit uitstekend heeft kunnen rijpen", zegt Pippo Caggia, ook wel Superpippo genoemd.

Het 50 hectare grote areaal van het bedrijf strekt zich uit tussen Mazzarrone en Licodia Eubea in de provincie Catania, een gebied dat gespecialiseerd is in de teelt van druiven. Op de percelen van het bedrijf worden alleen vroege druiven geteeld, waarvan de oogst tot en met de maand juli duurt. Superpippo koopt verder ook vroege druiven in bij telers in Palma di Montechiaro, in de provincie Agrigento, en in Acate en Santa Croce Camerina, in de provincie Ragusa. De telers volgen strikt de teeltprotocollen die Superpippo uitzet. In augustus begint dan het seizoen van de middellate druivenrassen.

"We controleren jaarrond onze eigen percelen en die van onze partners om alleen de beste partijen druiven op de markt te brengen. Dankzij de koudeopslag kunnen we de kwaliteitsdruiven naar velerlei bestemmingen zenden, inclusief de Oost-Europese landen, het Midden-Oosten, Noord-Amerika en Azië."

Voor meer informatie:
Pippo Caggia
Superpippo s.r.l.
C/da Giurfo sp. 38 III
95040 Licodia Eubea (CT) - Italië
Tel: +39 335 6294146
info@superpipposrl.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven