"Concurrentie zal dit seizoen niet mals zijn voor Egyptische druiven"

Het Egyptische druivenseizoen is begonnen en volgens een lokale AGF-exporteur ziet de oogst er goed uit. De Egyptische druiven kunnen dit jaar echter op felle concurrentie van zowel Spaans als Italiaans fruit rekenen, maar de vraag vanuit markten in het Verre Oosten is gelukkig goed. 

"De vraag naar Egyptische druiven is goed, en dan met name vanuit markten in het Verre Oosten," zo vertelt Mostafa Ali, commercieel directeur van het Egyptische AGF-exportbedrijf Rula. "Wanneer we kijken naar de Egyptische oogst dan is deze dit seizoen erg goed. De vraag vanuit landen in het Verre Oosten en Afrika is sterk. De Europese markt is tot dusver ook goed, hoewel sommigen vrezen dat hier over een week of twee verandering in zal komen. Dit heeft te maken met diverse factoren. Zo zal de prijsinflatie effect hebben op de consumptie en gaat het druivenseizoen in Spanje dit jaar op tijd van start, wat voor meer concurrentie zal zorgen. Ondertussen neemt Rusland dit seizoen minder fruit af vanwege de oorlog. Dit betekent dat in plaats daarvan grote aantallen druiven omgeleid worden naar markten in Europa."

Ali benadrukt dat de concurrentie dit seizoen zeer fel zal zijn. "In concurrerende landen, zoals Spanje, gaat het druivenseizoen dit jaar op tijd van start. Hoewel Italië vooral druivenrassen met pitten vermarkt, neemt dit land toch altijd een deel van de markt weg omdat de prijzen van Italiaanse druiven lager zijn dan die van Egyptisch product. Rekening houdend met al deze factoren zal de concurrentie voor Egyptische druiven niet mals zijn. In Egypte ging het druivenseizoen bovendien later van start, waardoor het afzetvenster krapper is en nog ongeveer vijf tot zes weken zal duren." 

"Gelukkig zijn de opbrengsten beter dan vorig seizoen. Ik verwacht dan ook dat we de komende maanden een goed seizoen zullen beleven op markten in het Verre Oosten. Mijn vooruitzichten voor de Europese markt zijn echter minder positief. Dit heeft deels te maken met de bovengenoemde concurrentie. De situatie op de Europese markt is nu eenmaal niet eenvoudig," zegt Ali tot slot. 

Voor meer informatie: 
Mostafa Ali
Rula for Land Reclamation
+201 007 350 313
Mustafa.ali@wadigroup.com.eg   
www.rulafarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven