Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BOON Foodconcepts overgenomen door combinatie Green Organics B.V. en Jamael Food Group

Het Bossche BOON Foodconcepts, bekend als aanbieder van plantaardige voeding op basis van peulvruchten, komt volledig in handen van Bring Green Food; een joint venture van Green Organics en Jamael Food Group. Deze combinatie onder leiding van Jan Groen en Ruben Bringsken heeft al een belang in BOON. Door de overname van de resterende aandelen nemen oprichter Michael Luesink en CEO Robert Ketelarij afscheid als eigenaar. De founding father en strateeg hebben met hun visie en inzet het fundament gelegd en zijn initiator van deze volgende professionele fase waarin BOON verder tot wasdom kan komen.

BOON Foodconcepts zet sinds 2015 innovatieve vleesvervangers en maaltijdcomponenten op bonenbasis in de markt, waaronder plantaardige burgers, saté en rendang. Eind 2021 is een eerste samenwerking aangegaan tussen de partijen. Die bundeling van krachten is nu uitgebreid naar een volledige overname van BOON.

Jan Groen en Ruben Bringsken stellen dat BOON met deze overname een volgende fase in gaat waarin de keten van boer naar bord wordt geoptimaliseerd, organisatorische synergie wordt gerealiseerd en meer middelen kunnen worden ingezet om een overgang van dierlijke naar plantaardige eiwitconsumptie te bewerkstelligen. Hierin komt ook een grotere focus op biologische en lokale teelt van ingrediënten te liggen.

Het BOON-team zal zich samen met de mensen van Green Organics en Jamael Food Group onverminderd blijven inzetten voor de eiwittransitie en het produceren van heerlijke, voedzame en verantwoorde producten.

Green Organics en Jamael Food Group bedanken Michael en Robert voor het fundament wat gelegd is bij BOON, en gaan versterkt door op de weg naar een eerlijke, duurzame toekomst.

Neem voor meer informatie contact op met Rocus Troost, commercial director Jamael Food Group via rocus@jamaelfoodgroup.nl.

Publicatiedatum: