Ierse aardappeltelers dringend verzocht nu pootgoed voor 2023 te bestellen

Staatsagentschap Teagasc, dat onderzoek, advies en onderwijs verzorgt op het gebied van land- en tuinbouw, voeding en plattelandsontwikkeling in Ierland, heeft er bij aardappeltelers op aangedrongen nu contact op te nemen met producenten om vers pootgoed voor het seizoen 2023 te bestellen, aangezien de impasse rond de Brexit geen tekenen van verlichting vertoont.

Volgens adviseurs is het aanbod van pootgoed voor veel rassen dit jaar krap en kiezen veel telers voor een mix van gecertificeerd pootgoed en zelf gespaard pootgoed, om in de behoeften voor het seizoen 2022 te voorzien.

"Hoewel dit perfect in orde is, moeten telers zich ervan bewust zijn dat door de Brexit-impasse tussen de EU en het VK over de invoer van pootgoed uit Schotland en Groot-Brittanniƫ, het er niet naar uitziet dat deze mogelijkheid in de nabije toekomst er nog zal zijn," waarschuwden de adviseurs.

Landbouwminister Charlie McConalogue heeft toegezegd de pootgoedsector hier van middelen te voorzien, en adviseurs van Teagasc zeiden dat ze binnenkort een aankondiging verwachten over enkele steunmaatregelen voor Ierse pootgoedtelers.

Bron: irishexaminer.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven