Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbeterde blauwe bessenrassen met grote, stevige en zoete bessen

Een reeks nieuwe blauwe bessenrassen die vorig jaar werd geïntroduceerd, wordt nu op grotere schaal aangeplant in Europa en Marokko. Plants365, een in het VK gevestigd teeltbedrijf met teelt in de EU, heeft een licentie voor deze nieuwe cultivars in heel Europa en Noord-Afrika. De rassen Early Duchess, Maverick, Gladiator, Ava en Ambrosia, die door de universiteit van Georgia in de VS zijn ontwikkeld, dragen vrucht in de EU en in Marokko. Naast de variëteiten Early Duchess, Maverick, Gladiator en Ava is ook Sweet Duchess beschikbaar in zowel Kazachstan als Georgia.

Stefan Belakov, directeur van Plants365: "Dankzij de recente veranderingen in de reisbeperkingen heb ik zowel afzet- als testlocaties kunnen bezoeken waar deze blauwe bessenrassen zijn aangeplant. Samen met de telers was ik erg enthousiast om deze cultivars te zien en te proeven. De markt voor blauwe bessen verandert momenteel snel met nieuwe rassen, aangezien de sector een steeds betere eetervaring verlangt. Deze rassen leveren consistent grote, stevige en zoete bessen. Als gevolg daarvan zien we een aanzienlijke vraag naar planten die de komende twee jaar moeten worden geplant."

Rassen als Maverick, Sweet Duchess, Gladiator en Early Duchess, die in andere delen van de wereld al op grote schaal zijn aangeplant, vertonen in Europa en Noord-Afrika dezelfde verbeterde kenmerken op het gebied van vruchtkwaliteit en opbrengst.

Belakov vervolgt: "We krijgen niet alleen positieve feedback van telers, maar ook bemoedigende berichten van retailers. We zien dan ook goede mogelijkheden om een aantal van de cultivars in deze reeks binnen premiumlijnen op de markt te brengen. Grootte en stevigheid worden tegenwoordig als vanzelfsprekend beschouwd als het gaat om de nieuwe genetica van blauwe bessen, maar het punt van verschil dat wij kunnen bieden is het verbeterde smaakprofiel."

Voor meer informatie:
Stefan Belakov
Plants365
+44 7437 61 21 08
www.plants365.co.uk 

Publicatiedatum: