Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Multivac presenteert zijn nieuwe flowpacking-oplossing

Multivac brengt zijn W 500 op de markt als een universele flowpacking-oplossing, die een hoge mate van flexibiliteit biedt voor het verpakken van een breed scala aan voedingsmiddelen. De nieuwe flowpacker, die ontworpen is voor een breed spectrum van toepassingen en producten, ondersteunt het gebruik van duurzame folies en op papier gebaseerde materialen. Hij zal voor het eerst aan het publiek worden voorgesteld op twee vakbeurzen, Anuga FoodTec 2022 (hal 8.1, stand C010) en IFFA 2022 (hal 11.1, stand B11) en zal het hart vormen van een lijn voor het automatisch verpakken van hamburgers in een pillow pack.

De pillow pack is van oudsher een van de belangrijkste oplossingen voor het veilig en aantrekkelijk verpakken van voedingsmiddelen, zoals vlees en worst, kaas, snacks, bakkerijproducten en fruit. Pillowverpakkingen worden ook veel gebruikt om industriële en farmaceutische producten te beschermen. De lage materiaalinput en het gemak van integratie in andere processen zijn de belangrijkste kenmerken van deze verpakkingsoplossing en de flowpacker is een perfecte aanvulling op het huidige MULTIVAC-productassortiment.

Met de toevoeging van de nieuwe W 500 horizontale flowpacker breidt Multivac zijn apparatuurassortiment uit en richt het zijn uitgebreide technische en verpakkingsexpertise op een nieuw toepassingsgebied. "Dankzij de nieuwe W 500 in ons productassortiment kunnen we onze klanten nu een nog grotere keuze aan oplossingen bieden die precies aan hun eisen voldoen. En met de W 500 kunnen we, net als met al onze andere apparatuur, de juiste verpakkingsmaterialen aanbieden, zodat de verpakkingen milieuvriendelijk en recyclebaar zijn. Het complete pakket kunnen aanbieden is erg belangrijk voor ons en we zullen dit blijven uitbreiden, zodat we aan alle toekomstige eisen van onze klanten kunnen voldoen," legt Kim Hüther van Multivac uit.

"De belangrijkste kenmerken van de W 500 flowpacker zijn de eenvoudige bediening, reiniging en onderhoud, evenals een aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding. Hij kan worden gebruikt als stand-alone oplossing, maar kan ook worden geïntegreerd in een geautomatiseerde lijn - zoals op de beurzen te zien zal zijn."

De nieuwe oplossing is bij uitstek geschikt voor het duurzaam verpakken van producten als gehakt, hamburgers, worsten, kaas en diepgevroren vis. En ook bakkerijproducten zoals stokbrood, croissants en pizza's, evenals vele soorten groenten en fruit, kunnen veilig worden verpakt met een zeer efficiënt materiaalgebruik.

De robuuste machine, die gebouwd is volgens het innovatieve Hygienic Design van Multivac, wordt gekenmerkt door een hoge mate van efficiëntie en precisie, alsook door gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid, kosteneffectiviteit en een hoge output. Precieze servoaandrijftechnologie zorgt voor een maximale snelheid en optimale procesbeheersing. Producten met een maximale breedte van 200 mm en een hoogte tot 120 mm kunnen gemakkelijk worden verpakt, met of zonder tray. Andere kenmerken zijn de onafhankelijke snelheidsinstelling van de rollers voor rilloos sealen in de lengterichting, het uiterst betrouwbare dwarssealen dankzij de nauwkeurige en receptgebaseerde regeling van sealtemperatuur en -druk, evenals een geïntegreerd gasanalysesysteem voor MAP-verpakken met gemodificeerde atmosfeer. Met een uitvoer tot 120 verpakkingen per minuut of een foliesnelheid tot 30 meter/min behoort de W 500 tot de best presterende flowpackoplossingen met doosjesoptie op de markt. Het is ook mogelijk om markeer- of etiketteeroplossingen naadloos te integreren.

Alle proces- en verpakkingsparameters, zoals producttype, verpakkingsformaat, sealdruk en -temperatuur, zijn gebaseerd op recepten en kunnen met slechts enkele muisklikken op de gebruiksvriendelijke HMI worden ingesteld en opgeroepen. Productwijzigingen kunnen ook in zeer korte tijd worden uitgevoerd. De machineonderdelen zijn gemakkelijk toegankelijk voor reiniging en onderhoud.

Voor meer informatie:
Multivac
www.multivac.com 

Publicatiedatum: