Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanvullende SUP-wetgeving vanaf 2023

De Nederlandse regering gaat de strijd aan met zwerfafval door het gebruik van plastic wegwerpproducten aan banden te leggen, met de zogenaamde SUP-wetgeving. SUP staat voor Single Use Plastics en heeft betrekking op plastic wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen. Paardekoper zette op een rijtje wat de gevolgen zijn.

Plastic (bevattende) wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen worden vanaf 1 juli 2023 ontmoedigd bij consumptie onderweg (on-the go). Deze ontmoediging houdt in dat er altijd een herbruikbaar alternatief aangeboden moet worden aan de consument, en dat plastic wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen alleen nog maar tegen bijbetaling uitgegeven mogen worden aan consumenten. Op deze manier wordt het gebruik van wegwerp plastic bekers en verpakkingen ontmoedigd, om zo zwerfafval tegen te gaan.

Plastic (bevattende) wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen worden vanaf 1 januari 2024 verboden bij consumptie ter plaatse (zoals bijvoorbeeld op kantoren, restaurants en evenementen). Het gebruik van plastic wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen is bij consumptie ter plaatse verboden, tenzij er voorzien kan worden in een inzamelsysteem dat hoogwaardige recycling mogelijk maakt. Hoogwaardige recycling is op dit moment alleen mogelijk bij PET-producten, dus verpakkingen van andere materialen mogen vanaf 2024 niet meer aangeboden worden bij consumptie ter plaatse ook niet tegen bijbetaling.

Bron: Paardekoper

Publicatiedatum: