Duurzame avocadoverpakkingen van Westfalia Fruit

De Franse tak van Westfalia Fruit heeft een nieuwe serie milieu- en consumentvriendelijke avocadoverpakkingen geïntroduceerd, die het gebruik van moeilijk recyclebaar zwart plastic overbodig maken, en tegelijkertijd de kwaliteit van het fruit waarborgen. Deze verpakkingen werden ontwikkeld met het oog op het nieuwe wettelijke verbod op plastic AGF-verpakkingen, dat sinds 1 januari van dit jaar in Frankrijk van kracht is. Producten zoals komkommers, citroenen en sinaasappelen behoren tot de 30 AGF-categorieën die volgens deze wetgeving niet langer in plastic mogen worden verpakt. 

Deze duurzame, alternatieve verpakkingsoplossingen omvatten plasticvrije verpakkingen en oplossingen waarin het aandeel plastic beduidend is gereduceerd. Hiermee geeft Westfalia blijk van haar voortrekkersrol op het gebied van duurzaamheid en het terugdringen van afval en CO2-uitstoot.  

Tot de plasticvrije verpakkingsalternatieven behoren een kartonnen schaal met een papieren etiket of papieren band die geheel composteerbaar is. Alle onderdelen zijn gemaakt van FSC-gecertificeerde materialen, wat garandeert dat het karton vervaardigd is van hout uit duurzaam beheerde bossen. De FSC is het enige houtcertificeringssysteem dat wordt erkend door het Wereldnatuurfonds. 

Een met hitte verzegelde recyclebare plastic verpakkingsoplossing is voorzien van een QR-code, die consumenten toegang geeft tot informatie over de manieren waarop zij hun plastic afval kunnen recyclen. Er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een papieren deksel voor deze verpakking. 

Daarnaast is er een oplossing bestaande uit een FSC-gecertificeerde zak met treksluiting en onverpakte met laser gemarkeerde avocado's. 

"We hebben hard gewerkt om onze verpakkingen plasticvrij te maken en op deze manier de hoeveelheid plastic afval te verminderen en onze CO2-voetafdruk te verkleinen. We zijn blij met onze proactieve benadering die ons in staat stelt om initiatieven te implementeren waarmee we kunnen voldoen aan de wetgeving en onze klanten en consumenten nieuwe oplossingen kunnen bieden," aldus Johnathan Sutton, directeur safety & environmental bij Westfalia Fruit.

De verpakkingsalternatieven werden al door een groot aantal retailers in Frankrijk geïntroduceerd. 

Voor meer informatie: 
Danielle Willems
Westfalia Fruit
danielle.willems@westfaliafruit.com 
www.westfaliafruit.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven